Giresun’da fındık hasadında file örtü dönemi: Maliyet yüzde 60 düşüyor
Giresun’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 11 üreticiye, 209 dekarlık alanda kullanılmak üzere yüzde 50 hibeyle file örtü desteği verildi.
info@karadenizekonomi.com / 9.08.2025
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, file örtü yöntemiyle işçilik maliyetinin yüzde 60 civarında azalacağını, randımanın ise artacağını söyledi. İlk kez uygulanacak bu yöntem, olgunlaşan fındığın daldan değil, dökülerek toplanmasını sağlıyor. Cumhuriyet Mahallesi’nden üretici Korhan Alpay da bu sayede daha az işçiyle, daha düşük maliyetle hasat yapmayı hedeflediğini belirtti.
Çok Okunanlar
Türkiye’nin İkinci Büyük Çeltik Merkezi Bafra’da Maliyet Alarmı Rekor Verim Çiftçiyi Tarlada Tutmaya Yetecek mi?
Rize OSB’de 2. Etap Kamulaştırma Tamamlandı, Parsel Başvuruları Başladı
Havza'daki selin ardından turizmcilerden durum değerlendirmesi: "Devletin ve belediyenin hızlı refleksi büyük bir afeti önledi"
2. Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı Fatsa’da Açıldı
Ziver Kahraman: “Türkiye ürettikçe güçlenecek, ihraç ettikçe büyüyecektir”
Bakan Bolat Söz Verdi: Eximbank OTSO Bünyesinde Açılacak
Karadenizli Balıkçılar: “Kazanç Düştü, Maliyet Arttı”
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-05-27 08:00
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |


