Giresun İş Dünyası İçin Yeni Yol Haritası Belirlendi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası'nın stratejik bir birlikteliğiyle düzenlenen ortak toplantı, ilin ticaret ve sanayi sektörlerini yakından ilgilendiren önemli kararları beraberinde getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 19.10.2023

Giresun İş Dünyası İçin Yeni Yol Haritası Belirlendi

Toplantı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşirken, odanın başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük liderliğindeki yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla büyük bir ilgiyle takip edildi.
Toplantıda alınan kararlar arasında öne çıkan maddeler şu şekilde:
1-) Finansal erişimde yaşanan zorlukların üstesinden gelmek amacıyla, işletmeleri etkileyen yüksek faiz oranları ve taksit sayısındaki kısıtlılık nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ticari kredi destek paketinin devreye alınması kararı alındı.
2-) İşletmelerin ara eleman sorununun çözümüne yönelik olarak, ticaret liseleri ile meslek liselerinin daha etkin hale getirilmesi ve milli bir politika oluşturularak nitelikli eleman sorununa çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.
3-) Giresun turizminin önemli bir projesi olan yaylalardaki imar sorunlarının çözümü için (1/1000 ölçekli) düzenleme yapılması ve turizm sahalarındaki mevcut tesislerin modernizasyonu için adımlar atılması kararı alındı.
4-) Giresun'un kalkınması ve katma değerli ürünlerin imalatı için planlanan 3. ve 4. OSB yatırımlarının altyapı ve kamulaştırma aşamalarının hızlandırılması gerektiği belirtilirken, ayrıca Şebinkarahisar-Alucra ve Çamoluk bölgelerini kapsayan 5. OSB etüt çalışmalarının da hızlandırılması talep edildi.
5-) Bölgedeki işçi ve işveren maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle istihdama yönelik teşviklerin revize edilmesi ve kalıcı hale getirilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Giresun'un yer aldığı 5. teşvik kapsamının 4. kapsam kriterlerine büründürülme konusu üzerinde duruldu.
6-) Giresun sınırları içindeki bahçelerde görülen fındık kokarca (kahverengi) zararlısı ile ilgili olarak, ilgili kurumlarla işbirliği yapılması ve çözüm odaklı çalışmalara öncelik verilmesi kararı alındı.
7-) Samsun’dan Sarp’a (Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Artvin) planlanan demiryolu projesinin 2024 yılı yatırım programına dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.
8-) Giresun'un araç trafiği ve ticari sosyal yapılarını olumlu yönde etkileyecek olan Giresun Güney Çevre Yolu Projesi'nin nihayete erdirilmesi ve 2024 yılı yatırım programına alınması iş dünyası için kritik bir talep olarak ön plana çıktı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar