Giresun'a son 21 yılda 23 milyar 300 milyon lira yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: "Nitelikli insan kaynağımızı harekete geçiren asırlık projeleri, AK Parti iktidarlarıyla hayata geçirdik"

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2024

Giresun'a son 21 yılda 23 milyar 300 milyon lira yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Giresunluların son seçimde AK Parti'ye verdiği desteğe işaret eden Kacır, "Ahde vefa gösterdi, rekor bir oyla büyük ve güçlü Türkiye yolunda hayatını milleti için vakfeden milletin evladı Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmadı. Bu meydanın haykırışı, bu atmosfer bize gösteriyor ki 31 Mart'ta da Giresun'un desteği Cumhurbaşkanı'mızla, Cumhur İttifakı'yla, AK Parti'yle olacak. Cumhuriyetimizin ikinci asrında hemşehrilerim bir demokrasi destanına daha imza atacak, tercihini gönül ve hizmet belediyeciliğinin adresi AK Parti'den yana kullanacak." dedi.

Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımak için Cumhurbaşkanımızın liderliği bizleri yüzyıla bedel demokrasi ve kalkınma atılımlarına taşıdı. Bütün dünya krizlerin pençesinde kıvranırken, dünyanın siyasi ve ekonomik dengeleri yerinden oynarken Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla rotasında büyümesini kesintisiz sürdürdü."

Türkiye'nin askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada bir numara, ticari araç, güneş paneli, beyaz eşya, çimento ve demir çelik üretiminde ise Avrupa'da lider olduğunun altını çizen Kacır, şunları söyledi:

"Bütün bu başarı AK Parti iktidarlarının sayesindedir. 21 yılda organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısını 192'den 361'e, OSB'lerde çalışan sayısını 415 binden 2 milyon 600 bine, Türkiye'nin ihracatını 36 milyar dolardan 255 milyar dolara, araştırma geliştirmeye yaptığımız harcamayı 1 milyar dolardan 12 milyar dolara, Ar-Ge yapan insan kaynağımızı 29 binden 272 bine AK Parti iktidarları çıkarmıştır. 60 yıllık hayalimiz yerli ve milli otomobilimiz Togg'u AK Parti iktidarı sayesinde ürettik. Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna 85 milyon gururla, iftiharla bu dönemde tanıklık ettik. Milli özgüvenimizi tekrar kazandık. Nitelikli insan kaynağımızı harekete geçiren asırlık projeleri, AK Parti iktidarlarıyla hayata geçirdik."

Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda milli teknoloji hedeflerini gerçekleştirmek için durmaksızın çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "81 şehrimizi yeni eserlerle, hizmetlerle buluşturacak, milletimizi Cumhuriyet'imizin ikinci asrında Türkiye Yüzyılı'nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hak ettiği yere hep birlikte kavuşturacağız. Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu bilerek yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ'lerimize sağladığımız imkanlarla, bölgesel kalkınma projelerimizle Giresun'umuz, Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı olacak." diye konuştu.

Giresun'da son 21 yılda 23 milyar 300 milyon lira yatırım tutarında 443 özel sektör yatırımı için teşvik belgesi düzenlediklerini anlatan Kacır, şunları kaydetti:

"14 bin 396 nitelikli istihdamın önünü açtık. 22 yıl önce AK Parti iktidara geldiğinde KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ sayısı 100'ü dahi bulmazken, Giresun'umuzda 7 bin 200'e yakın KOBİ'ye 762 milyon liranın üzerinde destek verdik. Giresun'umuza 3 yeni OSB, bir teknopark, bir Ar-Ge merkezi kazandırdık. Bakanlık olarak sağladığımız 1 milyar 700 milyon lira finansmanla bugüne kadar OSB'lerde 5 binin üzerinde yeni istihdam oluşturduk. Önümüzdeki dönemde hem üçüncü, dördünü OSB'lerde bacaları tüttüreceğiz ve beşinci OSB'yi de inşallah Giresun'umuza kazandırmak için gayret edeceğiz."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar