Giresun'da 7 bin 320 kişi işe yerleştirildi

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, 2023 yılı istihdam ve iş başvuru rakamlarını değerlendirdi.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2024

Giresun'da 7 bin 320 kişi işe yerleştirildi

İl Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada, “2023 yılı içerisinde ilimizde toplam 21 bin 769 iş arayan vatandaşımız, 10 bin 410 kadın ve 11 bin 359 erkek olmak üzere İŞKUR’a başvuruda bulundular. Aynı süreçte kamuda 17, özel sektörde ise 9 bin 619 kişi olmak üzere toplam 9 bin 636 açık iş talebi alındı. Başvurular sonucunda kamu sektörüne 21 ve özel sektöre 157 engelli olmak üzere toplam 7 bin 320 işsiz vatandaşımız işe yerleştirildi. Bu süreçte kamuda ve özel sektörde istihdama kazandırılan toplam işçi sayısı ise 7 bin 320 kişiye ulaştı. Bu başarıda emeği geçen tüm kurum çalışanlarına ve işverenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu sayılarda Organize Sanayi Bölgelerindeki yeni istihdam alanlarının çok etkili olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu istatistikler, ülkemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik çabalarımızın olumlu sonuçlarını göstermektedir. Gelecekte de benzer başarıları elde etmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımızın istihdam konusundaki beklentilerine karşılık vermek ve ekonomik refahı artırmak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgelerimize ciddi destekler ve katkılar sağlıyoruz. Bu vesileyle, iş bulma umuduyla başvuran tüm vatandaşlarımıza yeni iş yerlerinde başarılar diler, işverenlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Giresun 2. OSB’nin her geçen gün büyümeye ve istihdam alanı oluşturmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Yılmaz, “3. ve 4. OSB’lerimiz de devreye alındığında bu sayılar katbekat artacaktır. Mevcut OSB’lerimiz her geçen gün kapasite artırımına gidiyor. Bu da doğrudan istihdama ve ekonomiye katkı sağlıyor. Ben yatırımcı firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Giresun artık kabuğunu kırdı ve sanayileşme yönünde büyük adımlar attı. İnşallah 2024 yılı sonuna kadar istihdam rakamları daha da artacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar