Görele'de Fındık Verimini Artırmak İçin Uygulamalı Bahçe Kuruldu!

Giresun'un Görele ilçesinde, fındıkta verimin artırılması amacıyla uygulamalı fındık bahçesi kuruldu. Görele Halk Eğitimi Merkezi ile Görele İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, fındık budama kursları düzenleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2024

Görele'de Fındık Verimini Artırmak İçin Uygulamalı Bahçe Kuruldu!

Ziraat mühendisleri tarafından verilen eğitimlerde, toprak tahlili, bahçe tesisi, budama teknikleri, gübreleme ve hastalık-zararlılarla mücadele konuları işleniyor. Çiftçilere verilen eğitimler sonrasında, bahçelerden alınan fındık miktarının 180-200 kilograma çıkması hedefleniyor. Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kır, her mahalle ve köyde örnek fındık bahçeleri oluşturarak çiftçilere teknik bilgi ve uygulamaları göstermek istediklerini belirtti. Eğitimlere katılmak isteyen vatandaşların Görele Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurmaları gerektiği ve eğitimlerin ücretsiz olduğu vurgulandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar