1.OSB DESTEK BEKLİYOR

Giresun 1. OSB Başkanı İbrahim Kara, bölgenin başta elektrik sorunu olmak üzere bir çok sorunun bulunduğunu belirterek “Vali Bey, bizi dinledi, yakın ilgi gösterdi. OSB’nin sorunlarının çözümü için söz verdi” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2022

1.OSB DESTEK BEKLİYOR

Giresun 1. OSB kurulduğu günden bu yana özellikle alt yapı sorunu ile uğraş veriyor. Arazi bakımından engebeli bir konumda bulunan Organize Sanayi Bölgesinin şu an için ise en önemli sorununun enerji olduğu ve mevcut elektrik trafosunun bölgenin ihtiyacına cevap veremez durumda olduğu ifade edildi. OSB Başkanı İbrahim Kara, bölgedeki mevcut işletmelerin yeterli elektrik olmamasından dolayı verimli çalışamadığını ifade etti.

Giresun 1. OSB Başkanı İbrahim Kara, geçtiğimiz günler içerisinde TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve bölgede faaliyet gösteren Girteks Tekstil Müdürü Merdan Yüce ile Vali Enver Ünlü’yü ziyaret ettiklerini ve OSB’nin sorunlarını anlattıklarını belirterek, “Vali Bey sorunlarımızın çözümü noktasında bize destek olacağını söyledi” dedi.

Kara, 500 kişiye istihdam sağlayacak bir firmanın kendilerinden arazi istediğini bu iş içinde halen bölgede bulunan futbol sahasını vermek istediklerini belirterek, "Futbol sahası için uygun bir yer bulunması için çalışıyoruz. Bulduğumuzda burayı istihdam amaçlı kullanacak olan birisine vermek istiyoruz” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar