‘’Acil eylem planı ile zararlar karşılanmalı’’

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘’ İnanılmaz derecede vatandaşımızın ve esnafımızın kaybı var. Acil eylem planı ile zararlar karşılanmalı’’

info@karadenizekonomi.com / 28.08.2020

‘’Acil eylem planı ile zararlar karşılanmalı’’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından görevlendirilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç koordinasyonunda Giresun’a gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Murat Yazıcı, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer ve uzmanlardan oluşan heyet Milletvekili Necati Tığlı’nın ev sahipliğinde Giresun Dereli, Yağlıdere ve Doğankent ilçelerinde yaptıkları geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

‘’Ders çıkarıp eylem planı hazırlamalıyız’’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçmiş olsun dileklerini Giresunlu hemşerilerle paylaşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘’ Ben Dereli’yi yeni görmüyorum. Yıllarca Dereli’den Şebinkarahisar’a gidip, geldim. Yaşanan felaket sürpriz değil. Gördüğümüz manzara büyük bir ibret ve dersler taşıyor. Burada sadece Giresun değil, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin illerinde bu felaketleri sürekli yaşıyoruz. Karadeniz illerine hayat veren derelerin felakete dönüşmesini engelleme yerine, buna zemin hazırlanıyor. Doğanın dengesini insanoğlu olarak bizler bozuyoruz. Yaşanan bu faleket kaderle izah edilemez. Geçmişte yaşanan sel felaketlerine ağıtlar, türküler yakılmış. Çarşamba’yı sel aldı, türküsü bunun en bilinen örneğidir.  Dersler almalıyız, dersler çıkarıp eylem planı hazırlayıp, kusursuzca uygulamalıyız. Seferberlik başlatıp, bu acıları bir daha yaşamamalıyız. Giresun’da bir bütünleşme, kenetlenme gördük. Bölgede bakanların bulunması önemli.  Burada öncelikle acil ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi 3 gün sonra bu vahim tablonun unutulması, vatandaşın, esnafın ve yerel yöneticilerin yalnız kalmaması gerekiyor.  İki konuyu vurgulamak istiyorum. İnanılmaz derecede vatandaşımızın ve esnafımızın kaybı var. Acil eylem planı ile zararlar karşılanmalı. Diğer önemli konu kamu büyük zarar görmüş durumda. Bu hasarlar yerel imkanlarla karşılanacak gibi değil. Hemen yapılması gereken çalışmalar var. Devlet imkanları ile kalıcı acil çözüm plan yapılıp, Giresun ve diğer Karadeniz illeri için şimdiden harekete geçilmelidir’’ dedi.

‘’Uzmanlarla değerlendirme yaptık’’

Giresun’da selin etkilediği her bölgeyi görüp, uzmanlarla değerlendirdiklerini söyleyen Genç, ‘’Yaşamını yitiren askerlerimize, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Kayıp vatandaşlarımızın, askerlerimizin sağ salim bulunmaları için duacıyız. Hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha tekrarlıyorum. Tedbir alması gerekirken görevini yapmayan varsa yasal işlem yapılmalıdır. Bu konuda ciddi belgeler ve iddialar var. Belediye Başkanları ve uzman heyetimizin tespitleri ve bölgede yapılması gereken çalışmalar hakkında hazırlayacağımız raporu İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na sunacağız. Vatandaşlarımızın, yerel yönetici ve kuruluşlarımızın yaralarının sarılmasında gereken katkıyı sağlayacağız. Böyle zamanlarda bütünleşmek, kucaklaşmak çok önemlidir. Geçmiş olsun Giresun’um, Dereli’mizi, Yağlıdere’mizi, Doğankent’imizi, Karadeniz’imizi felaketlerle değil, doğal güzellikleri ile gündeme getirmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar