“ADA'YA TELEFERİK YAPILMALIDIR”

Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Aykut Gezmiş, “Bölgeler arası kalkınmışlık farkını ve Giresun'un ekonomik yönden geri kalmışlığını ortadan kaldırmak için ilimize, istihdam yaratacak makro yatırımlar yapılmalıdır” dedi. GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nu ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 8.04.2022

“ADA'YA TELEFERİK YAPILMALIDIR”

Ziyarette Giresun ve ülke gündemine dair konular istişare edilerek, fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Şenlikoğlu, GİSİAD yönetimine başta turizm olmak üzere yeni hayata geçirecekleri projelerle hakkında bilgi vererek,  GİSİAD Başkanı Gezmiş ve yönetimine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş ise ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, GİSİAD olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya, şehre istihdam sağlayıcı ve katma değer yaratıcı makro bir proje olan Giresun Ada’sına teleferikle ulaşım projesini hatırlatarak, “Aksu deresi ağzında bulunan dolgu alanından Giresun Adası'na bağlanacak bir teleferik yapılması, Giresun'un turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Karadeniz'in tek adası olan Giresun Adası'na teleferik ile ulaşım projesi, Hong Kong'dan sonra dünyada ikinci örnek olacaktır. Adaya yapılacak istasyon, Ada'nın doğal yapısını bozmamak adına Ada'nın üzerinde değil, adanın hemen yanına yapılacak olan bir platforma konumlandırılmalıdır” dedi.

“TELEFERİK PROJESİ 100 KİŞİ İSTİHDAM SAĞLAYACAKTIR”

Giresun'u çekim merkezi haline getirecek olan teleferik sisteminde yılda yaklaşık 1 milyon kişi taşınabileceğinin altını çizen Gezmiş şunları kaydetti;

“Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilerek hayata geçebilecek bu proje devletin kasasından kuruş çıkmadan şehrimize kazandırılabilecektir. Dolaylı olarak yaklaşık 100 kişiye iş imkânı sağlayacak bu teleferik hattı; Karadeniz bölgesinde benzeri yapılamaz ve alternatifsiz bir projedir. Dolgu alanı ve Ada arasında ki hat uzunluğu tek seferde yaklaşık 1.300 m olan teleferiğin yapılabilmesi için, orta mesafeye deniz ortasına yapay bir ada yapılmalıdır ki bunlar için özel bir yasal düzenleme gerekmekte olup inanıyorum ki Sayın Valimiz, Sayın Giresun Belediye Başkanımız ve Sayın Milletvekillerimiz bu projeye destek olurlarsa, yasal prosedür kolayca halledilebilecek ve bu projeyle şehrin çehresi değişecektir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar