ESPİYE OLARAK TURİZM YATIRIMLARI ALACAĞIZ

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 11.11.2021

ESPİYE OLARAK TURİZM YATIRIMLARI ALACAĞIZ

Başkan Karadere, “Desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli Bakanımızı ziyaret etmekten onur duydum. İlgisi ve misafirperverliğinden dolayı Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere Espiye bizimle beraber büyümeye gelişmeye dünden bugüne devam ediyor. Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, “Ekonomik olarak sıkıntımız yok. Aldığımız hizmetlerin karşılığını ödüyoruz. Fakat biz ne kadar burada başarılı olursak olalım, Ankara’dan destek gelmediği sürece ilçeyi ayağa kaldırma şansımız yok” dedi.

Karadere Espiye Ekonomisi Güçlü Yıldızı Parlıyor.

İlçede faaliyete geçen bölge cezaevi sayesinde yaklaşık 3 bin kişinin ekonomiye katkısının olduğunu belirten Karadere, “Hastanemize sınıf atlattık, uzman doktor eksikliği gideriliyor. Mahalle yollarımızın yüzde 90’ı betonlandı. Alt yapıyı büyük oranda tamamladık. 2021 yılında Espiye’de ilk doğalgaz konusunda sona yaklaştık. 5 ilçeyi (Tirebolu, Doğankent, Güce, Yağlıdere ve Espiye) kapsayan 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nin Tirebolu ile Espiye arasındaki Düzköy köyünde faaliyete geçmesini bekliyoruz. Burada 600 dönümlük bir arazi var. Ancak bir önceki sanayi bölgesinin doluluk oranı yüzde 80’i bulmayınca bir sonraki açılamıyor. Bizler fizibilite çalışmalarını yaptırdık. 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ni, Espiye ve bu bölgenin önünü açacak bir proje olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK ANLAMDA HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

Şehir merkezindeki T’lerin aralarına gerçekleştirilecek olan projeyle 250 dönüm bir yeşil alanın ilçeye kazandırılacağını, balıkçı barınağının inşaatının da devam ettiğini kaydeden Karadere, “Balıkçı barınağımızın yüzde 70’i tamamlandı. 4,5 milyon liralık son ödenek de çıktı. Barınağımızın 1 yıl içinde açılışını yapacağız. Buna paralel olarak Denizcilik Fakültesi için 25 dönüm arazı tahsis ettik, yatırım aşamasına geldi. Ekonomik sıkıntımız yok. Ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Piyasaya borcumuz yok. Aldığımız hizmetlerin karşılığını ödüyoruz. Fakat biz ne kadar burada başarılı olursak olalım, Ankara’dan destek gelmediği sürece ilçeyi ayağa kaldırma şansımız yok” dedi.

Karadere, bölge milletvekilleri ve diğer siyasetçilerle uyum içinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar