Giresun’da Coğrafi İşaret Çalışmalarına Hız Verildi

Giresun’a özgü 5 ürüne coğrafi işaret kazandırıldığı belirtildi.

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2022

Giresun’da Coğrafi İşaret Çalışmalarına Hız Verildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdari Başkanlığı’nın (DOKAP) mali katkısı ile ve paydaşlarla iş birliği içerisinde yürütülen yerel bir proje kapsamında son beş yıl içerisinde, Giresun’a özgü 5 ürüne coğrafi işaret kazandırıldığı belirtildi. Konu hakkında İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:

“Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır. 

Bu kapsamda sırasıyla; Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi (2018), Görele Dondurması (2019), Çavuşlu Ekmeği (2020), Alucra Oğlak Kebabı (2020), Şebinkarahisar Karadutu (2021) coğrafi işaret alarak tescillendi. Ayrıca Giresun Isırganı, Giresun Simit’i ve Giresun Tel Kadayıfı için İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca gerekli tüm çalışmalar yapılarak hazırlanan başvuru evrakları Türk Patent ve Marka Kurumu’na gönderilmiş olup, coğrafi işaret süreci devam etmektedir.

Giresun Taflanı, Eynesil Koz Helvası, Görele Pidesi ve Tirebolu Çayı ile ilgili çalışmalarımız da devam etmekte olup, en kısa süre içerisinde evraklar düzenlenerek TÜRKPATENT’e sunulacaktır.”  Dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar