İhracattan Elde Edilen Dövizin TL Cinsine Çevrilme Kriteri İyi Hesaplanmalıdır

Ocak ayında alınan karar sonucunda ihracattan elde edilen dövizin en az yüzde 25’ini TL ye çevirme zorunluluğunun yüzde 40’a çıkartılma planının birçok sektörde sıkıntıları da beraberinde getireceğini ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ihracat yapan her firma dövize zorunlu ihtiyaç duymakta olduğuna ve bu yüzden TL’ye çevirdiği dövizi yeniden döviz olarak hammadde alımında kullanacağını ve bununda işletmeleri zarara uğratacağını vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 16.04.2022

İhracattan Elde Edilen Dövizin TL Cinsine Çevrilme Kriteri İyi Hesaplanmalıdır

Başkan Çakırmelikoğlu, “İhracatçının, ihracat gelirlerinden elde ettiği dövizin en az yüzde 25’ini Türk Lirasına çevirme zorunluluğunun yüzde 40’a çıkartılması, birçok sektörü ve işletmeyi zorlayacaktır. Bu kapsamda yüzde 40 uygulama kriterinin belli başlı sektörleri ve teşvik uygulamasında 5. ve 6. bölgede imalattan ihracat yapan işletmeleri kapsamaması gerekmektedir. Özellikle hammadde ikamesi ithal olan ürünlerin imalatından ihracatına dönük satıştan elde edilen dövizin TL cinsine bozdurulmasında ki süreç iyi ve zamana yayılarak planlanmalıdır” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar