Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk kuraklık kapsamında

İklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış sebebiyle oluşan kuraklıktan zarar gören Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk çiftçilerinin zararları karşılanacak. Bu üç ilçe Cumhurbaşkanı kararı ile kuraklık kapsamında yerler arasına alındı.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2021

Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk kuraklık kapsamında

Aşırı kuraklığın tarımsal üretimi ve çiftçiyi olumsuz etkilemesi üzerine nihayet harekete geçilmiş ve bu kapsamda verim kaybı yaşayan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından doğrudan gelir desteği ödemesi yapılacağı bildirilmişti. Ancak, Giresun ili geneline yağan yağmur miktarı ile birlikte değerlendirme yapıldığından kuraklık kapsamına alınmayan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde çiftçiler kuraklıktan olumsuz etkilendikleri için bu karar tepkilere neden olmuştu. Yapılan girişimler sonucunda Giresun’dan bağımsız olarak, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri de kapsama dâhil edildi. Dönüm başı ortalama yüzde 70 dolaylarında bir kuraklık zararı temin edilecek ilçelerde, çiftçiler yaklaşık 8 milyon gelir kaybı desteği almaya hak kazanacaklardır. Şebinkarahisar’la birlikte Alucra ve Çamoluk ilçelerinin de bu kapsamda değerlendirilerek çiftçilerin bu mağduriyetini karşılamak amacıyla ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar