Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi ilin ihtiyacını karşılayacak

Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu. Yapılacak sanayi sitesi ile bütün ildeki ihtiyaçları karşılayacak.

info@karadenizekonomi.com / 23.06.2020

Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi ilin ihtiyacını karşılayacak

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile birlikte Sanayi Sitesi Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim kurulu ile çalışmalara başladı. Yeni Modern Karma Sanayi Sitesinin İkisu mevkiinde yapılmasına karar verildi. Yeni Sanayi Sitesi için Başkan Akçay’ın girişimleriyle DOKA tarafından yapılan fizibilite çalışması 1 yılın ardından sonuçlandı. Sanayi Sitesinin hayata geçirilmesi için Nurettin Saraç Yönetimi Başkanlığında 44 kurucu üye ile birlikte Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi kuruldu. Yapılacak sanayi sitesi ile bütün ildeki ihtiyaçları karşılayacak.

Modern bir site olan karma sanayi sitesi, sanayiciler sektörünün gelişmesi için başlatılacak olan bir proje olduğunu dile getiren Başkan Çimen, ‘’Geniş dükkanlar ve depo alanları siteye özel bir ferahlık kazandıracak ve böylece hijyenik çalışma mekanları ile sektörün cazibe odağı haline gelecektir. Sanayi sitemiz sadece tek bir iş koluna yönelik olmadığı gibi pek çok yatırımcı sanayici ve esnafımızın da ilgisini çekmektedir. Yeni yapılacak sanayi sitesinde sanayici esnafının fikirleri de önemli. Gümüşhane’miz için  kentin her köşesinin değerlendirilmesi şarttır. Ayrıca kentin gereklilikleri de doğru irdelenmelidir. Biz seçimden önce kentimizin projelerini hazırlamıştık. Projelerimiz için titiz bir çalışma yürütürken, kentimizin sorunlarını da projelendirerek çözüyoruz. Bilindiği gibi şehrimizde bulunan sanayi sitesi maalesef ihtiyaçları karşılamamaktadır. Biz bu konuya Modern Sanayi Siteleri yaparak çözüm bulmak istedik. Yapacağımız sanayi sitemizi şehrimizin en az 50 yılını göz önüne alarak planlıyoruz. Tüm Gümüşhane’ye hizmet verecek sanayi sitemiz, günümüz şartlarını karşılayacak şekilde planlanıyor’’ diye konuştu.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar