İçme suyu isale hattı ve arıtma tesisi yapım sözleşmesi imzalandı

Gümüşhane’de yapımı devam eden Bahçecik İçme Suyu Barajı projesine entegre olacak olan içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi için yapım sözleşmesi imzalandı.

info@karadenizekonomi.com / 6.11.2021

İçme suyu isale hattı ve arıtma tesisi yapım sözleşmesi imzalandı

 

Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla ve yüklenici firma olan MİTAŞ Proje ve İnşaat A.Ş. temsilcisi Ünalan Yücesoy’u makamında kabul etti.

Başkan Çimen, Gümüşhane’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi için yapım sözleşmesinin imzalanmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Gümüşhane için çok önemli olan bir projenin daha hayata geçirildiğini belirten Başkan Çimen, “Gümüşhane'mizin büyük sorunları arasında yer alan içme suyu probleminin çözümü için başlattığımız çalışmalarımızın hamdolsun sonuna geldik. İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin yapımı Bahçecik Barajı için çok önemli. Bu projenin hayata geçirilmesi için yapmış olduğumuz girişimler hamdolsun sonuç verdi. Gümüşhane İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin yapımı için sözleşme imzalandı. Yapımına kısa süre sonra başlanılacak. İnşallah Gümüşhane’mizin içme suyu sorunu projelerin yapımının tamamlanmasının ardından sona erecek” dedi.

Başkan Çimen, yapımı hızla devam eden ve tamamlanmak üzere olan Bahçecik Barajından alınan ham suyun bu tesiste arıtılacağını kaydederek, “Bahçecik Barajından gelen ham suyu, 25.000 m3/gün kapasiteli İçme suyu arıtma tesisine aktarılacak ve suyumuz burada arıtılacak. Arıtma işleminin ardından yine içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi kapsamında inşa edilecek olan 30 kilometre isale hattı ve sonrasındaki temiz su deposuna iletilecek. Bu iki projenin tamamlanmasının ardından Gümüşhane’mizin 2050 yılına kadar ki içme ve kullanma suyu ihtiyacı çözülecek. Gümüşhane’mizin bu projesinin de neticelenmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah projemiz 2023 yılının sonunda tamamlanacak” ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar