Vaka sayısına göre en çok ölüm oranı Gümüşhane’de

Sağlık Bakanı Koca, ‘’Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il yüzde 12.4 ile Gümüşhane.’’

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2020

Vaka sayısına göre en çok ölüm oranı Gümüşhane’de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. salgının son durumuna ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Vefat sayısının seyrini  açıklayan Koca, ‘’Son günlerde dalgalanmaların seyri illerimizde farklı olmaktadır. Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il yüzde 12.4 ile Gümüşhane. En düşük olduğu il ise yüzde 0.33 ile Kilis. Son bir ayda Ankara'da günlük ortalama vaka sayısı 127, son bir haftada ortalama vaka sayısı 155, son 3 günde ortalama vaka sayısı 177. Son bir ayda İstanbul'da ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada ortalama vaka sayısı 620, son üçü günde ortalama vaka sayısı 610'du, düne göre baktığımızda bu sayı 700'leri geçti. İzmir’de ise son 3 günde ortalama vaka sayısı 34. Bursa’da giderek artış olduğunu görüyoruz. Kocaeli’de son 3 günde vaka sayısı 133, artış devam ediyor. Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88. Son gün 100’e yaklaştı. Diyarbakır’da günlük ortalama vaka sayısı 58, bir ayda 81, son üç günde ise 87. Son günde 100’lere yaklaştı." dedi.

‘’Türkiye ölüm oranı sıralamasında 47’nci sırada’’

Türkiye, ölüm oranı sıralamasında 47’nci sırada bulunuyor diyen Koca, ‘’Avrupa, Covid-19 ölüm oranı sıralamasında ön sırada. Ülkemiz toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2,67 oranla 81. sırada yer almaktadır. Dünyanın herhangi bir yerinde Covid-19'a henüz doğrudan etkili bir ilaç bulunamadı, aşı geliştirilemedi. Bu gerçek, daima tetikte olmamızı, seyri hassasiyetle incelemeyi ve acil müdahaleyi gerektiriyor. Her mesajımda sizleri durumdan bilgilendirmeye ve risklere karşı uyarmaya çalışıyorum. Normalleşmenin eski hayat tarzına dönmek olmadığını ısrarla vurguladım."


 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar