Mellow Turkey; “Perşembe, Dalga Sörfü ile seviye atlayabilir”

Ordu’nun Perşembe ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Mellow Turkey iş birliğinde kurulan Sörf okulunda; şehirde, bölgede ve ülkedeki dalga sörfüne meraklı gençlere eğitimler veriliyor. Sörfün dışında dans, yoga, oyun kodlama gibi çeşitli alanlarda da etkinliklerin yapıldığı kursta yurtiçi ve yurtdışında gelen öğrenciler dalga sörfü eğitimleri alıyor

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2021

Mellow Turkey; “Perşembe, Dalga Sörfü ile seviye atlayabilir”

Sörf ve doğa tutkusunu hayatının tamamına yaymak etmek isteyen Mellow Turkey kurucusu Deniz Toprak yöneticilik kariyeri bırakıp Sri Lanka’ya taşınma kararı almış. Aradan geçen 4 yılın ardından dalga sörfü konusunda uzmanlaşan Toprak Ordu’nun Perşembe ilçesine gelerek burada dalga sörfü konusunda ön araştırmalar yapmış. Perşembe’nin dalga sörfüne oldukça yatkın bir bölge olduğunu söyleyen Toprak; “Burası benim çocukluk anılarımın geçtiği yer. Buraya bir vefa borcum var ve onu ödemek istiyorum. Perşembe’de güzel, meraklı bir genç topluluk var, yeni şeylere açlar. Çok ciddi bi ilgi gördük. 9 haftalık dönemde 476 kursiyere ulaştık. Türkiye’nin her yerinde öğrencilerimiz var. Bunun dışında Amerika, Belçika, Fransız arkadaşlarımız var. Onları buraya sörf getirdi. Sörf dünyadaki çeşitli balıkçı kasabaların kalkınmasında etkin rol oynamıştır. Bugün bakıldığı zaman buraya 476 öğrenci geldi. Bu öğrencilerin Perşembe ve Ordu ekonomisine katkıları var. Dışardan gelen öğrenciler ilerleyen zamanlarda hayatlarını burada kurmak isteyecekler” dedi.

“Perşembe’nin dalga potansiyeli çok iyi”

Bir sene boyunca bölgede keşifler yaptıklarını, buradaki tarihsel meteorolojik geçmişi incelediklerini söyleyen Toprak; “Fırtına takvimleri, buradaki balıkçıların fırtına tahminleri, dalga tahminlerini araştırdık. Sahil yolunda binlerce kilometreler yaptık. Burada 1 yıllık takvimin 200 günden fazlasını kapsayan bir sörf potansiyeli var. Suya girmeye değer dalga var. Haftanın 2-3 günü denize girebiliyoruz. Kalite anlamında okyanusla yarışabilecek dalgalar geliyor. Sadece Perşembe için sörf haritası hazırladık. 24 farklı lokasyon çıkardık. Başlangıç, orta ve ileri seviye olarak. Her dere bir dere ağzı yaratır. Her dere ağzı potansiyel bir sörf noktasıdır. O anlamda da çok değerli bizim için. Burası bütün Karadeniz’e hem sörf anlamında hem de sörf turizmi noktasında ciddi bir model olabilir. Karadeniz sahilin tamamında yapılabilir” açıklamalarını yaptı.  

“Ticari beklentimiz oldukça düşük”

Bölgede sörf ve doğa ile birlikte yaşam şekli yaratmak istediklerini söyleyen Toprak; “Alışkanlık hale gelsin istiyoruz.  Burada çocuklar kendini ifade etmeyi öğreniyorlar. Burada var olmayı öğreniyorlar. Kişisel gelişim sağlıyoruz. Çocuklar doğanın değerini daha iyi anlıyorlar. Denizde vakit geçirdikleri için denizin pis olmasını istemiyorlar ve kirletmemeye özen gösteriyorlar. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Bey’de çok destek verdi bizlere. Başında beri birlikte çalışıyoruz. Onların desteği bizi daha çok motive etti.  Bizim burada ticari beklentilerimiz oldukça düşük. İlk geldiğimiz günden beri tersine göç, algıları ve alışkanlıkları değiştirme farklı yaşam şekilleri benimseme gibi misyonlar benimsedik. Burada da en büyük amacımız; gençler başta olmak üzere insanlara kendi becerilerini, heyecanlarını ifade edebilecekleri bir alan yaratabilmek. Burada 35-40 kişilik salsa dersleri veriyoruz. Bunlar çok kıymetli. Önümüzdeki hafta oyun geliştirme kampı yapacağız. Yoga, dans, oyun geliştirme ne etkinlik olursa olsun burada onlara yer veriyoruz. Bu sene ilk senemizdi. Orduluların ayağına sörfü getirdik. İstanbul’da Ege’de ders ücretleri 500 TL iken burada biz 60-70 TL’ye veriyoruz. Konaklama burada ucuz. Bu sene bile zorlandık. Perşembe’deki konaklama bize yetmedi. Uygulama Oteli’ne sörf için 30 kişilik alan yapılacak”

(KARADENİZ EKONOMİ- HALİL YILMAZER)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar