OKA’dan 30 Proje ile 230 milyonluk yatırım

​​​​​​​OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, “Büyük ölçekli yatırım araçları olan Güdümlü Proje Desteği, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi (CMDP) kapsamında gerçekleştirilen 30 proje ile bölgemizde yaklaşık 230 Milyon TL’lik yatırımı harekete geçirdik” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.04.2022

OKA’dan 30 Proje ile 230 milyonluk yatırım

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın bölgede verdiği desteklerle ilgili OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin açıklamalarda bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) aracılığıyla ise programa dahil edilen tek ilimiz olan Samsun'da katma değerli üretimi, verimliliği, teknoloji ve yenilikçilik kapasitesini artırmaya yönelik 6 proje desteklenmiş ve ilimize 43 milyon TL'lik yatırım kazandırılmıştır. Uygulanan CMDP projelerinden bazıları tamamlanma aşamasına gelmiştir. Böylelikle Türkiye'de yalnızca üç ilin sahip olduğu intermodal ulaşım altyapısı ile lojistik anlamda stratejik öneme sahip olan Samsun'un ihracat kapasitesinin artırılması yönünde kritik bir adım atılmıştır” dedi.

Projelerde kırsal kesimin düşünüldüğünü ifade eden Şahin, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 14 proje ile Orta Karadeniz'de 25,8 milyon TL'lik bir yatırım harekete geçirilmiştir. Uygulanan projelerde özellikle bölgemiz kırsalında yaşayan kadınlar, çocuklar ve gençler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin güçlendirilmesi için geniş bir yelpazede konulara odaklanılmıştır” diyerek açıkladı.

Şahin, son olarak da, “Büyük ölçekli yatırım araçları olan Güdümlü Proje Desteği, SOGEP ve CMDP kapsamında gerçekleştirilen 30 proje ile bölgemizde yaklaşık 230 Milyon TL'lik yatırımı harekete geçirdik” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar