Altınordu’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” çeşitli etkinlikler ile kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Altınordu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Muhtarları temsilen muhtar derneklerini Belediyede misafir eden Başkan Aşkın Tören, daha sonra Altınordu Belediyesince tertip edilen programda muhtarlar ile bir araya geldi.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2023

Altınordu’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Muhtarlar günü programında yaptığı konuşmada Muhtarların gününü kutlayan Başkan Tören “Bizleri bugünlere ulaştıran rabbime hamdolsun muhabbetimiz daim olsun. Böylesi bir günde çok değerli büyüklerimle, muhtarlarımla bir arada olmaktan duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Muhtarlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.   

BAŞKAN TÖREN “İNSANLIĞIN VE VİCDANLARIN ÜZERİNE FOSFOR BOMBALARI YAĞMAKTADIR”

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılarına da değinen Başkan Tören “Kudüs Şairi Nuri Pakdil’in dizelerinde dile getirdiği gibi “yüreğimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır.” Ancak bugünlerde Kudüs’ün üzerinde Gazze’nin üzerinde insanlığın ve vicdanların üzerinde fosfor bombaları yağmaktadır. İsrail’in gerçekleştirdiği sivillere yönelik soykırım niteliğindeki katliamlardan dolayı yüreğimiz yanıyor. İnsanlığın tarihte ender gördüğü bu vahşet karşısında tüm insanlığın tek yürek olmasını bekliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kudüs İslam’dır, dediğimiz beldelerin taşının ve toprağının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TÖREN “YÜREĞİMİZ MUHTARLARIMIZ İLE BİRLİKTE HEP ALTINORDU İÇİN ÇARPTI”

Muhtarlar ile her zaman bir ve beraber olduklarını belirten Başkan Tören “Tek bir kişinin bile geride kalmadığı huzurlu mutlu yaşanabilir bir şehir iddiasıyla bu yolculuğa muhtarlarımız ile hep birlikte devam edeceğiz. Zor zamanda omuz omuza verdik, acımızı sevgimizi paylaştık. Yüreğimiz hep önce ülkem, Ordu’m Altınordu’m için birlikte çarptı. Paylaşarak büyüttük bu muhabbetimizi. Çok şükür şimdi her birinize baktığımda geriye dönük eksiklerimize rağmen tertemiz, lekesiz, tozsuz bir dostluk var, bir saygı var, bir hürmet var.

Gayemiz Altınordu’ydu, sevdamız Altınordu’ydu, aklımız da fikrimiz de hep Altınordu oldu. Şehrimizin ortak sorunlarıyla ilgili istişare mekanizmasını yani şehir aklını hep merkeze alarak adımlarımızı attık. Allah razı olsun 92 mahallemiz hep bizim bir dağ gibi yanımızda ve arkamızda oldu” diye konuştu.

Başkan Tören sözlerini şöyle sürdürdü:

“MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE DAHA NİCE YOLLARIMIZ VAR YÜRÜYECEK”

Sosyal belediyecilik dayanışma ruhunu canlı tutmak için akıl akıla verdik. İnsanlarımızın sorunlarına köprü olan, bizim sahada müşfik elimiz, tatlı dilimiz olan siz değerli muhtarlarımızla daha nice yollarımız var yürüyecek. Muhtarlarımız yoldaştır muhtarlarımız omuzdaştır sırtımızı güvenli dayayacağımız birer dağdır. Hep öyle baktık yakinen tanıdıkça da ne kadar haklı olduğunuzu gördük.

Çok hareketli bereketli zamanlar geçirdik. Ama çok şükür hüznü de aydınlığı da tünelin sonunda başarıyı da gördük. Bu süreçte en büyük şansım sizler gibi güzel insanlarla mesai arkadaşlığı yapmak oldu. Emanet aldığımız bu şehre hizmet ederken mahallelerimizdeki garibi, kimsesizi yaşlıyı, üşüyen insanı bizimle buluşturmanıza ve bu buluşmanın sonunda bize bu ibadet huzuru veren huzuru sağladığınız için size gönülden teşekkür ediyorum. Bu şehrin ışıkları Allah'ın izniyle, bu devlet, bu bayrak, gönüllerdeki o iman olduğu sürece hiç sönmeyecek.” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM KARAHAN “BİZ BİR AİLEYİZ”

 “Gazze’de yaşananlar insanlık namına hakikaten hepimizin yüreğini burkmaktadır” diyen Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ise İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamı kınadı.

Muhtarlar gününü kutlayan Kaymakam Karahan “Muhtarlarımızla 19 Ekim muhtarlar günü vesilesiyle 2015 yılında yayınlanan bir genelgeyle 2016 yılından itibaren sizlerle 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak birlikte icra ediyoruz.

Sizlerin yapmış olduğu faaliyetleri birlikte değerlendirme fırsatı bulurken hem sizlerle bir arada vakti paylaşıyoruz, hem de yapmış olduğunuz görevin önemini altını bir kez daha çizmiş oluyoruz. Biz bir aileyiz biz paydaşız biz bu şehirde birlikte paylaşıyoruz bu havayı birlikte teneffüs ediyoruz yapılan bütün hizmetlerden de hep birlikte faydalanıyoruz işin bu kısmına baktığımızda hakikaten hep birlikte bu şehirde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben bu vesileyle yapmış olduğunuz ve yapacak olduğunuz bütün hizmetlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aşkın Tören’in yanı sıra Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile Altınordu’da görev yapan muhtarların katıldığı program çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar