Boztepe Elden Gidiyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Karlıbel, “ Ben bir mimar ve şehir plancısı olarak içim acıyarak bakıyorum Boztepe’ye. Lütfen Boztepe’ye dikkat edin; en kıymetli varlığımızı yitiriyoruz. Şuanda Boztepe’de 3 tane örnek var tam bir rezillik.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.04.2024

Boztepe Elden Gidiyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Ordu İş Dünyasının Hedef, Sorun ve Beklentileri başlığıyla düzenlediği toplantıda OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, Boztepe ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BOZTEPE KORUMA İMAR PLANI NEREDE?

Boztepe’ye koruma imar planı yapılması gerektiğini bu görevin de Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyesine düştüğünü ifade eden Karlıbel, yapılan yanlış uygulamalar ile Ordu’nun en önemli turizm varlığı içinde yer alan Boztepe’nin kaybedilme tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

BOZTEPE TAŞ DUVAR MERKEZİ OLUYOR

“Boztepe’ye bir an önce bir şey yapın, bir koruma planı yapın.” diyen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Karlıbel, “Kot verirken Boztepe’yi ziyan etmeyin, araziyi ziyan etmeyin. Binalar için kot yol cephesinden verilir. Aynı durum taş duvarlar için de geçerlidir. İki yol arasındaki duvarı siz arkadaki yol seviyesine kadar çıkarmaya izin verirseniz bunu adı Boztepe değil taş duvar merkezi olur.“ dedi.

İÇİM ACIYARAK BAKIYORUM

“Şuanda Boztepe’de 3 tane örnek var tam bir rezilliktir.” diyerek sözlerini sürdüren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Karlıbel, “ Ben bir mimar ve şehir plancısı olarak içim acıyarak bakıyorum Boztepe’ye. Lütfen Boztepe’ye dikkat edin; en kıymetli varlığımızı yitiriyoruz.” şeklinde konuşarak uyarıda bulundu. 

BOZTEPE BETONTEPE OLDU!

OBB’nin Altınordu’daki kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesi ile Melet Balıkçı Barınağı projeleri için ÇED başvurularının reddedilmesi üzerine açıklama yapan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) şu ifadelere yer vermişti: Ordu’nun her tarafı betonlaştırıldı. Önce şehir içi beton oldu. Yeşil alan kalmadı. Sonra Boztepe Betontepe oldu. Sıra kıyılara ve denize geldi. Buna izin veremeyiz. Yaşanabilir bir şehir istiyoruz. Bu nedenle kim, hangi kurum yaparsa yapsın yaşanabilir bir şehir mücadelemiz hukuksal ve fiili olarak devam edecek.

BOZTEPE’DE DOĞAL GAZ NEDEN YOK?

Geçen aralık ayında ise Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, 2024 yılında turizmde artık yol almalıyız diyerek 2024 yılında turizmde Ordu için yapılması gerekenleri talep etmişti. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Karlıbel yapmış olduğu yazılı açıklamada; “İlimizin en önemli turizm destinasyonu olan Boztepe’nin otopark sorunu çözülmeli ve bölgedeki tesisler biran önce doğal gaza kavuşturulmalıdır. “ ifadelerine yer vermişti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar