Durugöl’ü yapılaşmadan kurtardık

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi olarak 3. Olağanüstü meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, Durugöl’ü yapılaşmadan kurtardıklarını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2022

Durugöl’ü yapılaşmadan kurtardık

Gerçekleştirilen oturumda, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ve Ordu ile ilgili birçok konu meclis üyeleri ile paylaşırken uzun süredir Altınordu ilçesinin gündemini meşgul eden Durugöl arazisi ile 18 aydır gündemini koruyan Revizyon İmar Planı’nı ele alındı.

 

ALTINORDU REVİZYON İMAR PLANI MECLİSİMİZDEN GEÇTİ

Başkan Güler yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Öncelikle tüm kesimlerin talep ve raporları dikkate alınarak hazırlanan Revizyon İmar Planı Ordu Büyükşehir Meclisimizde oylandı. Tüm üyelerin kabul oyuyla Meclis’ten geçen Revizyon İmar Planı Altınordu Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. Bir aylık askı süresinin tamamlanmasının ardından revizyon imar planı yürürlüğe girmiş olacak.

Öte yandan 110 bin imzanın toplandığı ve uzun süredir Ordu gündemini meşgul eden Durugöl arazisi ile ilgili de müjde vermek istiyorum.

Durugöl’ü kurtarmak seçim beyannamemde sözümdü. Etrafındaki yeşil alanı da 36 dönümlük yeri de yeşil alan yapıyoruz. Meclis üyelerimiz ile birlikte, tıpkı belde evlerde olduğu gibi bu konuyu da hallederek Ordu’nun tarihine geçmiş oluyoruz. Durugöl’ümüz ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.

 

SÖZÜMÜZDÜ, SÖZÜMÜZDE DURDUK

Burada yaptığımız şey Durugöl’ü kurtarmaktı.

Burada 25-50 kat çıkılabilecek bir durum vardı. Emsali belliydi, bunun hepsini indirdik ve alanı kurtardık. Arazi sahibi 71 dönümü bize terk etti. Burada itibarımızı kullandık. Oturduk konuştuk ve bu kararı aldık. Yepyeni yemyeşil bir alan başından sonuna kadar halkımıza hayırlı olsun. Oraya 4 katı geçmeyecek turizmi de hareketlendirecek güzel bir otel kuruyoruz. Durugöl’ü kurtaracağız dedik ve şimdi de halkımızın kullanıma açıyoruz. Ordu’nun en güzel yerini içerisinde gölüyle birlikte ilimize kazandırdık. Sözümüzdü, sözümüzde durduk.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar