Kemal Yazıcıoğlu'nun Ordu Valisine Yazdığı Mektup 21 Yıl Sonra Ulaştı

Cumhuriyet Bayramının 74. ve 79. yılarında Ordu Valisi olarak görev yapan Vali Kemal Yazıcıoğlu, görev süresinde '2023'e Mektup Kampanyası' adı altında bir kampanya düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2023

Kemal Yazıcıoğlu'nun Ordu Valisine Yazdığı Mektup 21 Yıl Sonra Ulaştı

Yazıcıoğlu, 21 yıl önce Cumhuriyet'in 100. yılında Ordu'da Valilik görevini yapacak olan Valiye bir mektup yazdı. O zamanlarda Yazıcıoğlu Ordu'nun eksiklerinden, Ordu Üniversitesi, Çambaşı Yaylasının turizime açılması ve Ordu Havalimanı gibi konuların üstünde durdu.

Zamanın Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun mektubunda,

"Sayın Ordu Valisi,
Cumhuriyet Bayramının 74. yıldönümü olan 29 Ekim 1997 tarihinde atandığım ve 9 Kasım 1997 tarihinde başladığım Ordu Valiliği görevini halen sürdürmekteyim. Bu günlerde Cumhuriyetimizin Kurulusunun 79. yıl dönümünü kutlamaya, bu çoşkuyu tüm Türkiye' de olduğu gibi Ordu'da da degerli hemşehrilerimizle yasamaya hazırlanıyoruz.
Bu münasebetle PTT Genel Müdürlüğü, daha önce " 2000'e Mektup Kampanyası " ad altında düzenlediği bir kampanyayı Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlanacağı: " 2023'e Mektup Kampanyası" olarak yeniden düzenledi.
Bu fırsattan yararlanarak 2002'min Ordu Valisi olarak, 2023'ün Ordu Valisi olan şahsımıza bir mektup göndermenin anlamlı olacağını düsündüm.Yüce Atatürk'ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin ardından bir millet adeta yeniden doğmuş, genç Türkiye Cumhuriyeti çok saglam temeller üzerine kurulmuştur. Gerçekten de bu temeller o kadar sağlammış ki, bu Devletin gelişmesini engellemek, bu milleti parçalamak için, iç ve dış mihraklar tarafından gösterilen bütün gayretlere, yürütülen bütün kampanyalara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dimdik ayakta durmayı başarmıştır.
Hiç şüphemiz yok ki, mektubumun size ulaştığı gün Devletimiz bu günden çok daha güçlü, çok daha çağdaş ve halkımız ok daha mutludur. Bizden öncekiler bu Cumhuriyeti Atatürk İlkelerinin ışığında, O'nun gösterdiği hedeften sapmadan, ama çağın gelişen degerlerini de benimseyerek, güçlendirmişler ve bize bayrağa teslim etmişlerdir. Bizim de bütün gayretimiz bizden sonrakilere daha güçlü, daha gelişmiş bir Türkiye bırakmak içindir. Adeta bir bayrak yarışı gibi devam edegelen bu süreçte, umut ediyoruz ki sizin yaşadığınız Türkiye şimdikiyle kıyaslanmayacak yerlerdedir. Bizden öncekilerin yaptığı gibi bizden sonrakiler de temel hedeflerden sapmadan, temel degerleri kaybetmeden Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha ileri götürmüşlerdir.
Bu Devlete çeşitli kademelerde, çeşitli görevlerde hizmet etmiş bir kamu görevlisi olarak Ordu ilimizde Valilik yaptığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Beş yıldır sürdürdüğüm bu görevimde bütün gayretim hemşehrilerimizle iyi iliskiler kurmak, Ordu'nun yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını elimizden geldigi ölçüde, Devletimizin imkanlan oranında çözebilmek ve Ordu'ya kalıcı eserler bırakarak, yıllar sonra bu eserlerle, yaptığımız hizmetler dolayısıyla hayırla yad edilmektir. Biliyorum ki Valilik gibi üst düzey ve ayrıcalıklı bir göreve gelen herkes aynı duygu ve düşüncelerle hizmet etmektedir.
Bizim dönemimizde Ordu'nun en temel sorunlar ilimizde sanayinin ve turizmin gelişememiş olmasında kaynaklanan ekonomik sorunlardır. Tabii bu sektörlerde arzu edilen gelişmenin sağlanamaması da ulaşım problemleri ve çeşitli altyapı yatırımlarının yeterli düzeyde olmamasından kaynaklanmaktadır. En büyük arzumuz ve çalışmalarımızın temel hedefi Ordu'nun bir kültür ve turizm merkezi haline gelmesidir. Bunun için Çambaşı yaylamız, Boztepe'miz gibi turistik potansiyeli olan yerler üzerinde özellikle yogun çalışmalar yürütüyoruz. Bununla beraber Ordu'nun cehresini değiştirecek, sosyo-ekonomik hayatına zenginlik katacak Ordu Üniversitesi'nin kurulması da en önemli hedeflerimizden biridir.
İnanıyorum ki bu satırları tebessümle okuyorsunuz. Çünkü inanıyorum ve ümit ediyorum ki, bu mektubun size ulaştığı günlerde Ordu Üniversitesi, ülkemizin en önde gelen Üniversitelerinden biri durumundadır. Bizden sonra Ülkemizin yaşadığı ekonomik kalkınma ile birlikte, Karadeniz otoyolu, Ordu Limam, OR-Gi havalimanı gibi projeler hayata geçirildiğinde, Ordu'da sanayi bizim tahmin bile edemeyeceğimiz bir gelişme sağlanmıştır. Halkımız hak ettigi ekonomik güce kavuşmuş, gelişen sanayi ile birlikte gençlerimizin issizlik gibi bir sorunu kalmamıştır. Üzerinde önemle durduğumuz turizm olanaklarının degerlendirilmesine yönelik çalışmalar meyvelerini vermiş ve Ordu, turistik alanda bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bugün tüm Orduluların beklentisi olan bu eserlerin, sizin döneminizde tamamlanmış olarak, 2023'ün Orduluların hizmetinde olması en büyük temennimizdir.
Bizim neslimiz, bizden sonrakilere daha yaşanabilir bir dünya, daha yaşanabilir bir Türkiye ve daha yaşanabilir bir Ordu bırakma gayreti ve Özeni içindedir. Bunu ne derece başardığımızın tespitini yapacak olanlar sizlersiniz. Siz de aynı özenle sizden sonraki nesillere bu emaneti devredeceksiniz. Bu, zor ama bir o kadar da kutsal bir görevdir. Bu zor görevde size ve çalışma arkadaşlarınız başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl kutlu olsun. Devletimizin daha nice 100 yıllara daha güçlü, daha kalkınmış bir Devlet olarak ulaşmasını dilerim. Çok deger verdigim Ordulu hemşehrilerim sizin aracılığınızla selamlarım. Sevgi ve saygılar sunarım." ifadelerine yer verdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar