Ordu Sanayicileri, Bakan Yardımcısına Seslendi: "Destek Bekliyoruz!"

Ordu Valiliği himayesinde düzenlenen "Ordu Sanayici Buluşması" adlı toplantıda, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ev sahipliğinde gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, sanayicilerle bir araya gelerek sektördeki sorunları dinledi.

info@karadenizekonomi.com / 16.01.2024

Ordu Sanayicileri, Bakan Yardımcısına Seslendi:

Toplantıda konuşan OTSO Başkanı Levent Karlıbel, "Bu çağın en özel sloganı farkında olmak. Organize sanayimiz yaklaşık 7 yıl önce kuruldu. Bugüne kadar kullanabildiğimiz kredi 23 milyon TL ve bitmek bilmeyen bir sıkıntının içinde dönüyoruz. Mahkeme kararıyla yapılacak ödemeyi dahil tahsis ettiğimiz kurumlardan aldığımız paralarla yaptık. Sizden bir an önce buraya kaynak yaratmanızı istirham ediyoruz. Rica ediyoruz ya da bekliyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz." dedi. Ayrıca, Vali'nin önerisi üzerine yaşanabilir bir kenti bozmadan büyümenin önemine vurgu yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise yaptığı konuşmada, hızlı bir fark kapatma dönemine girilmesi gerektiğini belirterek, altyapı, demiryolları, kara yolları gibi konularda atılımlar yapılması gerektiğini ifade etti. İnan, özellikle sanayi alanlarının önümüzdeki 5 yıl içinde iki katına çıkarma hedefini paylaştı.

Toplantıda diğer sanayiciler de söz alarak sektörel sorunlarını dile getirdi. Aysan Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aydın, yüksek faizlerle iş yapamamanın zorluklarına dikkat çekerken, Gürsoy Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, sektör bazında teşviklerin düzenlenmesi ve kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Turan Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Çakmak ise kalkınma ajanslarına daha etkin ulaşım için bakanlığın müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Sanayicilerin sorunları, Bakan Yardımcısı'nın dikkatine sunuldu ve destek talepleri iletilerek çözüm arayışları devam etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar