Ordu'da 62 yıllık hastane binası yıkılıyor, yeni proje belli oldu

Ordu'da hastane ve sağlık müdürlüğü olarak kullanılan 62 yıllık bina yıkılıyor, yeni yapılacak proje belli oldu.

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2024

Ordu'da 62 yıllık hastane binası yıkılıyor, yeni proje belli oldu

 

Ordu'da yapımı 1962 yılında tamamlanan eski devlet hastanesi, sağlık müdürlüğü ve diş hastanesi olarak kullanılan binanın yıkımı başladı.

Altınordu Bucak Mahallesi'ndeki binanın yerine Sağlık İl Müdürlüğü ve Diş Hastanesi yapılacak.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ve Başkan Yardımcısı Tevabil Bilgili, Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veren binanın yıkım işlemleri devam ederken incelemelerde bulundu.

Op.Dr. Dursun TÜZÜN, yapılan inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, "1952 yılında inşaatına başlanan ve 1962 yılında inşaatı tamamlanan binanın Ordu Devlet Hastanesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi gibi bir çok kuruma hizmet verdiği, eski binanın yıkılarak yerine 60 ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ordu İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası yapılacağı, artık binaların modern sağlık hizmetlerine uygun hale getirilmesi gerektiğini söyleyerek Bu bağlamda yeni bir yapılanma ve teknolojik altyapı ile Ordu halkına daha iyi fiziki mekanlarda sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar