Ordu'da sel ve heyelanlarla mücadele için yeni düzenlemeler gündemde

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, basın mensuplarını Büyükşehir meclis salonunda ağırlayarak sel ve heyelanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 13.07.2023

Ordu'da sel ve heyelanlarla mücadele için yeni düzenlemeler gündemde

Başkan Güler, aşırı yağışların yol açtığı taşkınların aslında sel değil heyelanlara bağlı olduğunu belirtirken, Bülbül Deresi üzerindeki köprülerde yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca dere üzerinde ve dere yatağında kaçak yapılar tespit ettiklerini ve bunlarla ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Bülbül Deresi Üzerinde Yeni Düzenlemelere İhtiyaç Var

Başkan Güler, Altınordu bölgesinde yaşanan aşırı yağışların sel değil heyelanlardan kaynaklı taşkınlara sebep olduğuna dikkat çekerek, Bülbül Deresi'ndeki köprülerin durumuna değindi. Güler, "Bu yaşadığımız aslında sel değil, heyelandan kaynaklı bir taşkın. Sel olsa suyu akıtıp gönderiyoruz. Heyelan ile birlikte taşlar, ağaçlar geliyor. Bahçeler göçtü. Bülbül Deremize yukarıdan iki tane bahçe göçünce ağaçlar ile birlikte bambaşka bir durum ortaya çıktı. Bana kalırsa oradaki köprüleri kaldırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaçak Yapılar Dere Yatağında Tespit Edildi, Ele Alınacak

Başkan Güler, taşkınlara sebep olan kapalı derelerde tespit ettikleri kaçak yapılarla ilgili çalışmalar yapacaklarını belirtti. Bu zamana kadar 14 olarak bilinen derelerin aslında 64 olduğunu ve bazılarının üzerine kaçak yapılar inşa edildiğini ifade eden Güler, bu sorunları ele alacaklarını söyledi.

Dere Yönetimi Tek Elde Toplanacak, Sel Kapanları Yerleştirilecek

Dere yönetiminin tek elde toplanmasına yönelik değişiklikler yapılacağına değinen Başkan Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve İçişleri Bakanı ile yapılan görüşmelerde derelerin yönetiminin DSİ veya belediyeler tarafından üstlenileceği konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti. Ayrıca 14 dere üzerine sel kapanları yerleştirileceğini ve suyun düzenli olarak akıtılacağını ifade etti.

İş Makinelerinin Zamanında Alınması Afetlere Direnç Sağladı

Başkan Güler, yaşanan afetlerin ardından yapılan çalışmalardan bahsederek, zarar gören iş yerleri, konutlar ve araçlarla ilgili zarar tespitlerinin yapıldığını ve gerekli adımların atılacağını söyledi. Ayrıca iş makinelerinin zamanında alınmasının önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, bundan sonra afetlere dirençli bir şehir oluşturacaklarını ve gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Başkan Güler, olayın hızlı bir şekilde atlatılması için kurumlar ve kuruluşlar arasında sağlanan uyum ve iş birliğine teşekkür ederek, birlikte hareket edilmesi olmasaydı bu olayın üstesinden kısa sürede gelinilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar