Başkan Güler’den önemli açıklamalar

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2022

Başkan Güler’den önemli açıklamalar

“11 ilçemize sıkıştırılmış doğalgaz gelecek”

“Liman çalışmalarımız ihracat açısından büyük önem arz ediyor”

“Fındığın üretiminden, fiyatından ziyade ihracat noktasını konuşalım”

“Dünya bizim 3 yıl önce geldiğimiz noktayı daha yeni tartışıyor”

“Büyükşehir olarak çimento konusunda da faaliyete başladık ”

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verirken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclisi encümen ve komisyon üyesi seçimleri yaptı.

“Fındığın üretiminden, fiyatından ziyade ihracat noktasını konuşalım”

Fındık üretiminin yanı sıra ihracat anlamında değerlendirmelerde bulunan Başkan Güler, ihracatçılığın arka planlara atıldığını ifade etti.

Fiyatından, miktarından ziyade ihracatı konusunda da ön plana çıkmak gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “Ordu’nun daha önceden 67 ihracat firması varken, şu an da 19 firması var. Yani oldukça düşmüş. Dünyanın en çok fındığını üreten biziz, ama biz bunları konuşmuyoruz. Bunları sizle birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Güler şöyle konuştu:

“Dört tane şirket kurduk. Bu şirketlerimizden bir tanesi ORTAR. Yani Ordu Tarım Şirketimiz. Bu şirketimiz de sadece sebze, meyve, hayvancılık için değil başta fındık olmak üzere kuruldu. Fındık ile ilgili çok özel projeler yürütüyoruz. Bunların içinde bahçelerin birleştirilmesi, bakımı, veriminin artırılması, ilaçlanması var. Biraz daha fındığın üzerinde sadece fiyatın oluşması, miktarın tartışılması değil, ihracat konusuna dikkatinizi çekmek isterim. Politika dediğimiz şey gündelik işlerimiz olmamalı. Fındık olmalı, sosyal meselelerimiz olmalı, kültür olmalı” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar