Beslediği Köpeğine Yer Bulamayınca Hayvan Oteli Açtı

Beslediği evcil hayvanına bakacak yeri olmadığı için pet otel açarak Ordu’ya ve bölge illere hizmet veren Frizbi Evcil Hayvan Oteli ve Köpek Eğitim Merkez Sahibi Zahide Laçin ticari bir kaygı gütmediğini ve işletmeden kazandığı tüm geliri yine hayvanlar ve işletmenin fiziki yapısının iyileştirilmesine harcadığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 16.08.2021

Beslediği Köpeğine Yer Bulamayınca Hayvan Oteli Açtı

Frizbi’nin kuruluş amacından bahseden Laçin; “Oğlumun köpek arzusundan doğdu. Onun isteği üzerine bir köpek sahiplendik. Sonra köpeğimize bakacak yerimiz olmadı. Televizyonlarda evcil hayvan otellerini görüyordum. Aslında ben hemşireyim, emekliliğimde yaklaşıyor emeklilik sonrası vakit geçireyim diye düşündüm. Hayvanlara olan sevgimden de yola çıkarak Ordu’da da böyle bir yer yok. Böyle bir hizmet vereyim, emeklilik sonrası sosyal bir alan olsun hem de evcil hayvanı olan insanlara böyle bir alanı oluşturmak istedim” dedi.

Ordu’daki hayvan otelinde yoğunluk yaşanıyor

Kedi ve köpekler için ayrı ayrı kafeslerin olduğunu söyleyen Laçin; “Büyük, orta ve küçük ırk olarak farklı ırklara göre kafeslerimiz var. Uzun süreli, aylık, haftalık, günlük, saatlik konaklama hizmeti veriyoruz. Kedi ve köpeklerle çok yakından ilgileniyoruz. Onların temizlikleriyle, bakımlarıyla ve sosyalleşmeleriyle ilgileniyoruz. Giresun’dan, Trabzon’dan evcil hayvanları misafir ediyoruz. Göründüğü kadar kolay değil, çok emek verdim. Ordu’da baz alacağım kimse yoktu. Kendi fikirlerimle ve araştırmalarımla yola çıktım. Ticari kaygım yok. Buradan kazandığım parayı yine buraya harcıyorum. Ben burada her işi yürütüyorum. Hayvanların temizliği, bakımı, çöpü, tadilatı, onarımı her işinde parmağım var. Buradaki misafirlerin her şeylerini planlı şekilde yapıyoruz. Tuvalet, oyun, mama saatleri her şeyimiz planlı. Takip süreçlerimiz çok üst düzeyde. Tek tek gözlemliyoruz. Aşısız köpek almıyoruz” açıklamalarını yaptı.

“Çok iyi geri dönüşler alıyorum”

Otel haricinde ayrı temel itaat eğitimi ve tuvalet eğitimi verdiğini söyleyen Zahide Laçin; “Onların sosyalleşmeleri için eğitimler yapıyorum. İkinci şube açmak gibi bir amacım yok. Onları çok seviyorum onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Gitmek istemiyor köpekler. Kentleşmenin arasından onlarla yer bırakmadık. Burada insanlarda çok mutlu. Çok iyi geri dönüşler alıyorum. Evcil hayvan sahipleri buraya gelebilirler. Evcil hayvanları ve çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilirler”

"Kedi ve Köpeklerle Duygusal Bağ Kuruyorum”

Frizbi Evcil Hayvan Oteli ve Köpek Eğitim Merkezi sahibi Zahide Laçin Ordu'nun Perşembe ilçesinde kurduğu tesisle evcil hayvan sektöründe otel ve bakım evi ve eğitim merkezi olarak hizmet veriyor. Kendi evcil hayvanında yola çıkarak böyle bir tesis kurduğunu söyleyen Laçin; "Köpeğimiz Pascal'ı gittiğimiz yerlere sürekli yanımızda götürmemiz lazım ve bu mümkün olmuyordu. Bazı seyahatlerimiz ertelemek zorunda kaldığımız zamanlar oldu. Benim asıl mesleğim hemşirelik. 1,5 yıl önce emekli oldum ve hem kentte hem de bölgede böyle bir tesisin olmasını gerektiğini düşündüm. Proje bir ihtiyaçtan doğdu diyebilirim. Benim içinde emeklilik ardından hayvanlarla vakit geçirebileceğim insanların burada sosyalleşebileceği bir alan oluşturduk. Burada kedi ve köpeklerle çok güzel zamanlar geçiriyorum. Onlarla ticari bağlar değil duygusal bağlar kuruyorum” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER- HALİL YILMAZER)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar