Hibe Desteğinde Kolaylıklar Sağlandı

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, fındığın da içinde bulunduğu Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Desteğinde kolaylıklar sağlandığını duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2022

Hibe Desteğinde Kolaylıklar Sağlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine yönelik olarak Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının desteklenmesi kapsamında uygulanmakta olan hibe programında başvuru sahipleri için yeni düzenlemeler yapılarak kolaylıklar sağlandı.

Ordu İl Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, hibe desteğine yönelik tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda yeni tesisler için hibeye esas tutarının 5.000.000 TL,’ye, tamamlama yatırımları için 3.500.000 TL., Kapasite Artırımı-Teknoloji Yenileme ve Modernizasyon yatırımları için 3.000.000 TL.’ye yükseltildiğini; tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda tamamlama yatırımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme yaparak hibe desteğinden yararlanan tesis ve yatırımcılara üç yıllık izleme süresinin bir yılını tamamlamak şartıyla tekrar başvuru imkanı sağlandığını açıkladı.

Kemal Yılmaz, makine ekipman alımlarını da içeren Kırsal Ekonomik Altyapı yatırımlarında proje tutarı 300.000 TL. ve altında kalan başvurular için teminat istenmeyeceğini, ayrıca makine ekipman alımı konusunda hibe desteğinden faydalanan üreticilerin bir yıl sonunda farklı bir makine ekipman alımı için tekrar başvuru yapabileceğini belirtti.

İl Müdürü Kemal Yılmaz hibe destekleri konusunda henüz başvuru yapamayan gerçek ve tüzel kişiler için başvuru sürelerinin Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarında 28 Ocak 2022 tarihine, Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlarda ise 11 Şubat 2022 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Önceki yıllarda destek kapsamında olmayan fındıkta aflatoksin oluşumunu engellemek ve ürünün bozulmadan saklanarak raf ömrünün uzatılmasını sağlamak amacıyla Ordu için ihtiyaç duyulan Fındık Depolama Tesisleri yapımının da hibe desteği kapsamında olduğu açıkladı.

Hibe desteklerinden yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen başvuru sahiplerinin Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alabilecekleri kaydedildi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar