Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimizin derdine çözüm üretiyorlar”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası & Ünye Ticaret Borsası Müşterek Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimizin derdine çözüm üretiyorlar. Ünye ve sizler, daha çok zenginleşsin diye çalışıyorlar” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2022

Hisarcıklıoğlu, “Üyelerimizin derdine çözüm üretiyorlar”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, ziyarette Meclis Üyelerinin sıkıntılarını ve önerilerini dinledi.​

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret Borsası’nı da ziyaret ederek, Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede, Meclis Üyeleri, sıkıntılarını ve taleplerini Hisarcıklıoğlu’na iletti.​​

Ziyarette Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Mustafa Uslu, “Ünye Ticaret Borsası diğer 113 borsa gibi kanunlardan aldığı yetki ve sorumluluğu sizlerden aldığı feyz ve destek ile üzerine düşen hizmeti en iyi şekilde hizmet vermeyi şiar edinmiş bir kurumdur. 1990 yılında kurulan borsamızın hali hazır da aktif 185 üyesi ve 5 protokolü bulunmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren 113 Borsa arasında 21. Sırada yer almaktadır. Son dönemler de açıkladığımız ve birliğimize çok da yakışan Tüm toplum tarafından büyük bir kabul gören ilçelerimize okul yaptırılması kampanyasını başlatmanız bizler içinde gurur kaynağı olmuştur. Bu kapsam da ilçemize de okul kazandırılmasını sizlerin destekleri ile büyük önem arz etmektedir. Ünye’mize kazandırdığınız okul için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası & Ünye Ticaret Borsası Müşterek Ödül Töreni’ne katıldı.​

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen ÜTSO ve ÜTB müşterek ödül törenini açılış konuşmasında ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “İki gündür başkanımız Ordu Bölgesinde. Bölgeyle ilgili bütün sorunları fazlasıyla yükledik biz kendisine. Her türlü konuya kendisi hakim.  Biz bu göreve gelmeden önce yaptığımız araştırmalar da piyasa da 2 temel sorunla karşılaşıyorduk. 1 tanesi finansmana erişmek ve ucuza erişmek. 2. Si iş gücü istihdam sıkıntısı. Mesleki okullarla ilgili ciddi bir çalışmalar var. Finansman konusunda odamızın başkanımızın ciddi gayretleri Ünye’mize desteği oldu.  Bizi asıl ilgilendiren Sanayinin daha iyi çalışması, gençlerimizin daha iyi iş bulmasıydı. Biz bununla ilgili göreve geldiğimizden beri Milli Eğitimle ve Endüstri Meslek liseleriyle istişare de olduk.  Yaklaşık 1040 kapasitesi olan Meslek liselerinin ilgisini arttırmaya oraları cazibeli hale getirmeye çalıştık. Yapılacak olan Organize Sanayi de 13 dönümlük bir alanda başkanımızın bize şu anda imkan sunduğu okul için çok teşekkür ediyoruz. Bu okul çevre ilçelerimizi de hizmet edecektir.” dedi.

Hisarcıklıoğlu törenin açılışında yaptığı konuşmada, “Oda ve Borsamızın müşterek ödül töreni münasebetiyle aranızda bulunmaktan onur duyuyorum, Birlikte bu güzel etkinliği düzenleyen ve beni davet eden Ünye Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Ünye Ticaret Borsamıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Ünye’de Odamız ve Borsamızın, hem İrfan kardeşimin ve hem de Mustafa kardeşimin, müthiş bir azimle ve heyecanla çalıştıklarını da memnuniyetle takip ediyorum” dedi.

Ünye TSO ve TB’nin 5 yıldızlı oda/borsa olduklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bugün proje üreten, hizmeti üyemizin ayağına getiren, yeni bir Oda-Borsa yapısı var. İrfan Akar ve Mustafa Uslu Başkanlarımız da, işte bu vizyonla hareket ediyorlar. Üyelerimizin derdine çözüm üretiyorlar. Ünye ve sizler, daha çok zenginleşsin diye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

81 İl’de 81 Okul projesinin sonuna geldiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, ilçelerde de okul yapımına başlayacaklarını, bu kapsamda, Ünye’de de bir okul yapma kararı aldıklarını söyledi.

Ödül almaya hak kazananlarla iftihar ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Sizler Ünye’nin yıldızları olarak, bu ödülleri fazlasıyla hak ettiniz. Yaşanan türlü sıkıntıların üstesinden gelerek, Ünye’ye değer kattınız. Başarılarınız daim olsun” dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel programda, “Ordumuzun 19 ilçesi var çok çok kıymetli Ordu’da İstanbul’da yurtiçinde yurtdışında iş insanlarımız, bürokratlarımız, siyasetçilerimiz, akademisyenlerimiz, tıp doktorlarımız hakikaten dolu dolu biz zaten bir araya toplanıp Ordu’ya yapılanların üzerine eklemeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Numan Kurtulmuş bakanımız Ünye’de Allah razı olsun. Büyükşehrimizle valiliğimizle tüm kurumu var kuruluşlarımızla Ordu ilimizde her daim yanınızdayız. İş insanı arkadaşlarımıza şunu söylüyorum. Bize düşen bir şey varsa gelin size kapımız daima açıktır koşa koşa geliriz. Sevdamız Ordu dolayısıyla da Türkiye.” dedi.

Konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ilk 500’e giren, ikinci 500’e giren, Ünye’de vergi rekortmeni olan iş insanları ve en fazla ihracatı yapan iş insanlarına plaket verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar