Ordu’da fidanlar mahalle ismiyle buluşacak

Ordu’da “İsmiyle Özdeşleşen Mahallelerde Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Altınordu, Gülyalı, Çatalpınar, Ünye ve Ulubey’de toplamda 850 adet meyve fidanı toprakla buluşturuldu.   

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

Ordu’da fidanlar mahalle ismiyle buluşacak

Ordu’da, gelir getirici ürün çeşitliliğinin artırılması ve âtıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında “İsmiyle Özdeşleşen Mahallelerde Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” ile Altınordu, Gülyalı, Çatalpınar, Ünye ve Ulubey ilçelerinde yüzlerce fidan toprakla buluştu. Ordu’da ilçe ve mahalleler isimleriyle özgü fidanlarla buluşturuluyor. Proje kapsamında Ünye ilçesi Cevizdere mahallesi, Ulubey ilçesi Cevizlik mahallesi, Çatalpınar ilçesi Elmaköy mahallesi ve Perşembe ilçesi Töngeldüzü mahallesinde toplamda 850 adet meyve fidanı toprakla buluşturuldu.   

‘’Mahallelerin geçmişle bağı tekrar kurulacak’’

Projeyle birlikte atıl durumdaki tarım arazilerinin de değerleneceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’19 ilçemizde ismi ile müsemma olan mahallelerimize fidan dikimi yapıyoruz. Mahallelerimizde kurulan bahçe tesisleriyle mahallenin geçmişle bağının tekrar kurulması sağlanacak, beklenen verimin alınması halinde de ilgili meyvelerin bu mahallelerdeki dikim alanları genişletilebilecek. Güzel ilimize hayırlı olsun’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar