OTSO’dan iş dünyasına ve sağlık kuruluşlarına ödül

2019 yılında Türkiye’nin “İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına giren ve Ordu ekonomisine büyük katkılar sunan şirketlere ve pandemi salgınında büyük özveri gösteren sağlık kuruluşlarına, teşekkür plaketi verildi.

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2020

OTSO’dan iş dünyasına ve sağlık kuruluşlarına ödül

İSO “İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına giren üyeler ve pandemi sürecinde üstün fedakarlık gösteren sağlık kuruluşlarına Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Toplantı Salonu’nda plaket takdim töreni düzenledi.

“HER KRİZ BİR FIRSATTIR”

Törende konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler, “Çok hayırlı, prestijli bir toplantı. Kendi kendine yeten bir ‘Ordu’ yapmaya çalışıyoruz. Tecrübelerimden dolayı her kriz aynı zamanda bir fırsattır. Ordu’nun güzel bir potansiyeli var, çok zengin kaynakları olan bir şehir. Ancak kullanılmayan kaynakları var ki onları biz kullanamıyoruz. Ordu, sağlık konusunda da merkez olabilecek bir şehir. Bunu hizmete çevirmemiz lazım. Herkesin kriz döneminde ‘neler yapabiliriz’ sorusuna yanıt bulması lazım. Biz şimdi 95 tane iş makinasını devreye soktuk. Daha kârlı olduğunu gördük böylelikle mâl sahibi olduk. Biz istiyoruz ki; siz emredin, biz yapalım.” ifadelerine yer verdi.

“İLK 500’DE DAHA ÇOK KURULUŞ GÖRÜRÜZ”

İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’na giren firmaları kutlayan Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, “Bu firmalarımız mutlaka büyük başarıya imza atmıştır ve aynı zamanda başka firmalara da rol model olabilecek kuruluşlardır. Onların deneyimlerinden ve tecrübelerinden çok şey öğrenebiliriz. İnşallah bundan sonra ilk 500’de daha çok kuruluş görürüz.” dedi.

“ONLARIN ALIN TERİ BİZİM ONURUMUZDUR”

OTSO YKB Servet Şahin, “İhracatta ilk 500’e ikinci 500’e girmiş arkadaşlarımızın alın teri bizim onurumuzdur. Sağlık çalışanlarının alın teri bizim onurumuzdur.” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE KRİZİ AŞABİLİRİZ

İSO ilk 500’de yer alarak büyük bir başarıya imza atan Mustafa Poyraz ise şunları söyledi:

“Dünyada ekonomik kriz var. Buna bir de pandemi eklendi. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler zor şartlarda yaşıyor. Ayrıca sağlıkçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. En büyük sorun üniversite mezunları ve bir de sanayiciler. Sanayiciler çok zor durumdalar. Bu krizi aşmamız için, bizlere yönetici olarak çok büyük görevler düşüyor. Biz hep beraber olursak, bu krizi atlatacağımızı düşünüyorum. Bu sene Ordu’da İSO ilk 500’e bir tek ben girdim. Hem sevindim, hem üzüldüm. Niye üzüldüm? Bundan 3-5 sene önce 5-6 tane firma vardı. Bu bizim Ordu’daki iş adamlarımızın noksanlığıdır. Bizim bunları telafi etmemiz lazım.”

SANAYİNİN VE İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇALIM

Ordu Vali Yardımcısı Ballı’dan plaketini alan ve İSO ikinci 500’de olan Cem Şenocak, törende şöyle konuştu:

“Bu plaketi tüm Ordu Sanayicileri adına aldığımı düşünüyorum. Bakanımızın da önderliği ile birlikte, sanayinin ve istihdamın önünü açmanın mümkün olacağını düşünüyorum. Biz fındıkta, dünya ülkelerinden çok daha üstün bir şekilde rekabet edecek tesislerde çalışıyoruz. Ancak Türkiye’nin en çok hissettiği sorun pandemi ve finans konusu. Bunları da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aşacağımıza inanıyorum.”

SAĞLIK KURULUŞLARINA ÖDÜL

Törende, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’na, Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış’a, Özel Ordu Umut Hastanesi YKB İdris Altunel’e, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini Başhekimi Doç.Dr. Hakan Timur’a ve Ordu Devlet Hastanesini Başhekim Yardımcısı Dahiliye Uzmanı Dr. Aykut Özturan’a plaket verildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar