Sunset Yason zengin menüsüyle ziyaretçilerini bekliyor

Karadeniz Bölgesi’nde tarih ve turizmin aynı anda buluştuğu sayılı destinasyonlardan biri olan Yason Burnu’nda dört ay önce faaliyete başlayan Sunset Cafe/Restorant zengin menüsüyle müşterilerine gün batımında doyumsuz lezzetler sunuyor.

info@karadenizekonomi.com / 13.09.2021

Sunset Yason zengin menüsüyle ziyaretçilerini bekliyor

Yason Burnu’nun kıyıdan denizde doğru uzanan Karadeniz’in en uzun ikinci burnu olduğunu söyleyen Sunset Cafe/ Restoran İşletme Ortağı Oğuz Deniz; “Buraya yaptığımız yatırımın ardından bölge ekonomisine de ciddi katkılarımız oldu. Buraya daha önce gelen turistler 20 dakika burada vakit geçirip, fotoğraf çekip ayrılıyordu şimdi bu süreyi 2 saatin üzerine çıkarttık. Bu bölge doğal güzellikleriyle meşhur onun dışında eski yerleşim yerleri ve sit alanları var. Yason Kilisesi buranın simge yapılarından biri. Perşembe ilçesi ve Fatsa ilçesi arası turizm bölgesi ilan edildi. Bu bölgede bizim hizmet verdiğimiz gibi hizmet veren başka bir turizm lokasyonu yok. Kendimiz ziyaret ettiğimizde neyi isterizi düşünerek yol çıktık ve burayı inşa ettik. Ordu Belediyesi burada restorasyon çalışmalarına başladı. Bizlerde burada doğa ve bu çalışmalara uygun olarak burada restoranımızı açtık” dedi.

“Zengin menümüz ile misafirlerimiz bekliyoruz”

Karadeniz Bölgesi itibariyle deniz mahsullerinin yer aldığı yemeklerde iddialı olduklarını söyleyen Oğuz Deniz; “Müşterilerimiz deniz mahsulleri konusunda istedikleri her ürünü burada bulabilirler. Yöremizin kendine has bazı bitki türleri var. Onları modern mutfakla harmanlayarak yeni bir format oluşturduk. Mutfağımızda hem genç nesil ehemde yemek turizmi ile ilgilenen müşterimize hizmet veriyoruz. Gençler fast-food ürünlerini bulabilirler. Et, tavuk, balık, makarna ve salata çeşitlerimiz var. Özel kahve çeşitlerimizde menülerimizde yer alıyor. Burayı her vatandaş görmeli. Buradaki bu tarih insanın ruhuna dokunuyor. Bu tarih gezisini yaptıktan sonra misafirlerimiz burada ağırlamaktan memnun oluruz” açıklamalarını yaptı.

“Ordu, Avrupa standartlarında bir şehir haline gelebilir”

Mart ayından başlayıp ekim ayına kadar süren bir sezonun olduğunu söyleyen Deniz; “Bizler bu bilinirliği arttırmak istiyoruz. İşletmemizi kış koşullarına da uygun hale getireceğiz. Ordu’ya yapılan yeni yatırımlarla Ordu’nun 12 ayı var artık. Kış turizmini de gündemine almış ve bu alanda yatırım yapmış bir il haline geldik. Bu alanların artmasıyla çok ciddi turist çekebiliyoruz. Yason’a yeni yatırımların gelmesini destekliyoruz. Bu bölgeyi cazibe merkezi, eğlence merkezi haline getirebiliriz. Ordu Karadeniz illeri içinde yeşili ve maviyi bu kadar iyi buluşturabilen tek il.  Ordu Türkiye’de değil, Avrupa standardında yaşanabilir bir kenttir. Genç neslin ve dışarda yaşan insanların buraya gelmesini istiyorum. Ordu gelecek yıllarda yaşanabilir bir kent ve ekonomik anlamda çok güçlü hale gelecektir. Bal, fındık ve balıkta daha sistemli şekilde çalışabilir bu ürünlerin katma değerini arttırabilirsek Ordu’yu çok daha ön plana çıkartabiliriz” şeklinde konuştu.

HALİL YILMAZER- KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar