Ünye’nin dört önceliği: OSB, liman, üniversite ve Niksar-Akkuş yolu!

Murat Gürsoy ile Karadeniz Sohbetleri’nde bu hafta Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar ile birlikteyiz. Yılın son sohbetini gerçekleştirdiğimiz başarılı oda başkanı ile şehri kalkındıracak projelerden, önceliklerinden ve esnafa verilen destekleri konuştuk.

info@karadenizekonomi.com / 29.12.2020

Ünye’nin dört önceliği: OSB, liman, üniversite ve Niksar-Akkuş yolu!

-Biliyorsunuz zor bir süreçten geçtik. Coronavirüs tüm dünyayı olduğu gibi bizi de fazlasıyla etkiledi. Kısa aralıklarla farklı destek paketleri açıklandı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa kira ve hibe desteğini açıkladı. Bu destekler hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Destekler esnafı her zaman mutlu eder ancak bunlar küçük ölçekli destekler. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini de kapsayacak desteklere ihtiyacımız var. Yükselen kurdan dolayı faiz oranları da 18-20 seviyesine yükseldi. İş insanlarımız ve sanayicilerimiz desteklenirse daha iyi nefes alırlar. İhracattaki performans artar.

-Ünye için dört hayalinizin olduğunu söylemiştiniz. Son durum nedir? Bu hayaliniz Ünye ekonomisine nasıl katkı sağlayacak?

-Önceliğimiz Organize Sanayi Bölgesi. Şu anda 550 dönüm net bir alanımız var ancak bildiğiniz üzere kullanılamıyor. Şu anda toplu olarak çok büyük yerimiz kalmadı. 5’er 10’ar dönümlük parseller var. Fabrikalarımız yakın zamanda bacalarını tüttürecek ve üretime başlayacaklar. OSB’nin bölgeye ciddi katkısı olacak. Boş kalan yerler dolduktan sonra 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

-İkinci hayaliniz de liman...

Evet… İkinci önceliğimiz de liman. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler, çok umutlu konuşuyor. Talep yüksek ve buna cevap verebilmemiz için limanımızın büyütülmesi lazım. Niksar-Akkuş-Ünye bağlantı yolu da hızla tamamlanmasını istediğimiz projelerden. Son durumu anlatacak olursak; hem alternatif bir yol olacak hem de mevcut yol iyileştirilmiş olacak. Ödenek ayrılırsa proje hayata geçecek. Tokatlı kardeşlerimiz bu yol yapılırsa yıllık bir milyar dolar ihracat sözü veriyorlar.

-Bir başka hayalinizin de üniversite olduğunu biliyoruz…

-Son olarak üniversite istiyoruz. Yer tahsis edildi, fakültemizin projesi hazır. Şu anda onaylarını bekliyoruz. Üniversitenin bir tane kampüsünü Ünye, fakülte ve hükümetimiz yapacak. Aslında bunlar hayal değil, inşallah 5 yıl içinde göreceksiniz.

-Son dönemlerde turizmle ilgili ataklarınız oldu. Bu konudaki gelişmeleri sorsak neler söylersiniz?

Turizmle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bir fam trip yaptık ve 40 tane tur operatörünü bölgemizde ağırladık. Hemen sonrasında iki tane tur operatörü tekrar bölgeye gelerek destinasyon noktaları belirlediler. Bir süre sonra Balkanlar’da çalışan tur operatörleri gelmek istedi ancak salgından kaynaklı vaka sayıları artınca ertelemek zorunda kaldık. Ama ilerleyen zamanlarda Balkanlar’dan turist çekmek için ayrı bir program oluşturacağız.

-Teşekkür ederiz…

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar