1.GastroRize günleri yapılıyor

Bu yıl ilki gerçekleştirilen GastroRize günlerinde hedef Rize’nin zengin gastronomi kültürünü dünyaya tanıtmak istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2021

1.GastroRize günleri yapılıyor

Rize’nin Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri durumunda olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; “Kendine hayran bırakan doğası, yaylaları, kaleleri, kendine özgü mimarisi, evleri, şelaleleri, yemekleri ve elbette çayının yanı sıra kültürel çeşitliliği ve zengin mutfağı ile pek çok değeri barındıran şehrimiz tüm dünyadan insanların ilgisini çekiyor, ziyaretçi alıyor. Rize’nin Türkiye’ye kattığı hem kültürel hem ekonomik değeri daha da ileri taşımak adına bu yıl ilk defa GastroRize Günleri’ni gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’de ilk kez bu denli geniş çaplı bir Gastronomi etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Rize’nin zengin gastronomi kültürünü tüm dünyaya tanıtmak ve geleceğe taşımak amacıyla başlattığımız bu Gastronomi Günleri’n, gelecek yıllarda daha da büyüterek bir festival haline getirmeyi amaçlıyoruz. Şehrimizin kültürel, tarihi ve turistik zenginliğini tüm dünyaya tanıtacağımız projemizde Karadeniz ülkelerinden Rize’ye bir turizm köprüsü oluşturmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor, kısa sürede büyük başarılar elde edeceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz” dedi.

Organizasyona şeflerin, yatırımcıların ve işletmecilerin eşlik edeceğini söyleyen Metin; “Panellerimizde, gastronomi kültürümüz hakkında eşsiz bilgiler aktaran konuşmacılarımız ve gazeteci dostlarımız bizlerle olacak. Aynı zamanda etkinlik kapsamında; tarihi gezilerimiz, geleneksel Rize lezzetlerine yönelik tadımlarımız ve çay hasadımız olacak. Bunların yanı sıra Ayder balı tadımı ve yayla turu gibi deneyimlerle unutulmaz bir dizi etkinliğe imza atmayı hedefliyoruz. Oldukça zengin olan yerel damak kültürümüzün gerek tadıyla gerekse sunumuyla dünya gastronomisi açısından büyük öneme sahip olduğu kanaatindeyiz.  Biliyoruz ki; bundan sonraki süreçte hepinizin desteği ile şehrimizi tüm dünyadan daha fazla insanla buluşturacağız, turistik ve ekonomik değerini daha üst seviyelere taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar