Hopa’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Hopa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Belediye Parkında bulunan Atatürk anıtı ve İskele’ de düzenlenen törenle kutlandı.

info@karadenizekonomi.com / 1.07.2021

Hopa’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Hopa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Belediye parkında bulunan Atatürk anıtında ve ardından Hopa İskelesinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Hopa Liman Başkan Vekili Turgay Karaşah, Deniz Ticaret Odası Hopa Temsilcisi Tekin Ataselim,  HOPAPORT Güvenlik Amiri Hüseyin Yalçın, Hopa Sahil Güvenlik Komutanı Kd. Üsteğmen Can Çakıcı, Sahil Güvendik Bot Komutanlığı’nda görevli askerler, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Haklarımızı 1926’da yeniden kazandık

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’de yayınladığı bir mesaj ile Denizcilik sektörünün ve Liman personelinin Kabotaj Bayramını kutladı. Özer “Kendi denizlerimizde kendi ellerimizle bir zamanlar kaybetmiş olduğumuz haklarımızı uzun ve zorlu mücadelelerden sonra 1 Temmuz 1926’da tekrar kazandık. Kabotaj Kanunu ile “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmü getirildi ve bu sayede Osmanlı Devleti zamanında yabancılara kaptırılmış olan bu önemli hak geri kazanıldı. Eskiden yabancıların elinde olan bu faaliyetlerin bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınca yapılabilmesi sağlandı. İşte bu başarının taçlandığı gün olan 1 Temmuz her yıl Kabotaj Bayramı olarak kutlamaktayız. Bende Denizcilik sektörünün ve tüm çalışanlarımızın bu önemli kazanımlar elde ettiğimiz Kabotaj Bayramını kutlar, esenlik ve başarılar temenni ederim” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar