Türkiye’de ilk olacak jeotermal ısıtmalı sera Sakarya’da yapılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, ‘’44 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı, 25 dekar topraksız örnek bir sera tesisi inşa edeceğiz. Türkiye’de ilk olacak projemizle tarımda sürdürülebilirliği sağlayacak, seracılığın bölgemizde gelişmesine katkı sunacağız’’

info@karadenizekonomi.com / 3.03.2021

Türkiye’de ilk olacak jeotermal ısıtmalı sera Sakarya’da yapılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta hayata geçirilecek Seracılık Mükemmeliyet Merkezi için 24 Mart Çarşamba günü yapım ihalesine çıkacaklarını müjdeledi.

‘’Jeotermal ısıtmalı toprak örnek sera’’

44 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek projenin Türkiye’de ilk olacağını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, ‘’44 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı, 25 dekar topraksız örnek bir sera tesisi inşa edeceğiz. Türkiye’de ilk olacak projemizle tarımda sürdürülebilirliği sağlayacak, seracılığın bölgemizde gelişmesine katkı sunacağız. Ayrıca tarım-sanayi iş birliğinin güçlenmesiyle tarımsal üretimde katma değer kazandıracak bir sistem oluşturacağız. Yapacağımız AR-GE faaliyetleriyle de kamu kurumlarımızla yatırımcı ve girişimcilerin bağlarını güçlendireceğiz. Sera atıklarının azaltılmasıyla çevre kirliliğini önleyecek, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Tarımda yenilikçi uygulamaları da üreticilerimizle buluşturacağız’’ dedi.

‘’Tüm kesimlerin faydalanabileceği bir tesise sahip olacağız’’

Örtü altı sebze yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilerimize ve yatırımcılarımıza uygulamalı eğitimler verilecek diyen Başkan Yüce, ‘’İlk defa üretim yapacak yatırımcıların teknik anlamda desteklenmesi sağlanacak. Üniversite öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlere katılacak, staj imkanları olacak. Üretici ve çiftçilerimize alanında uzman isimler tarafından seralarda topraksız tarım çeşitleri ve uygulamaları, sulama ve bitki besleme uygulamaları, sebze yetiştiriciliği konularında sertifikalı eğitimler sunacağız. Tarımsal eğitimler inşallah tarımda da verimliliği artıracağız. Örnek uygulamalar ile bölge halkını örtü altı sebze- meyve yetiştiriciliği konusunda teşvik edecek, toplam proje alanının 25 dönümlük kısmında ana ürün olarak domates, biber, patlıcan ve çilek yetiştireceğiz. Doğu Marmara bölgesi özelinde ve ülkemiz genelinde örtü altı üretime ilgi duyan tüm kesimlerin faydalanabileceği bir tesise sahip olacağız’’ diye konuştu.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar