Tokat, yöresel ürün tesciline doymuyor

Tokat Ticaret Sanayi Odası (TTSO) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) yaptığı başvuru sonrasında Tokat bileziği coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

info@karadenizekonomi.com / 27.08.2021

Tokat, yöresel ürün tesciline doymuyor

Tokat bileziğinin 6 Ağustos'ta Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillendiğini belirten TTSO Başkanı Ali Çelik, şunları söyledi: "Coğrafi işaretli ürünler hem ürünün tanıtımında hem ürünün korunmasında ve taklitlerinin yapılmamasında çok büyük katkısı sağlıyor. Son dönemlerde, ülkemizde dünyada coğrafi işaretli ürünlerle alakalı şehirlerde çok büyük çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarla bize destek veren Valilik ve Belediyemize ve en çok da Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na teşekkür etmek istiyorum. Çünkü proje aşamasında bize çok büyük katkı verdiler. Şu ana kadar 8 ürün ile alakalı yöresel işaret almıştık. 9'uncu ürün olarak da Tokat bileziğinin tescilini aldık. Yakın zamanda birkaç ürün ile ilgili de tescil başvurusu duyurularımız olacak. Bizim, Türkiye'de en çok yöresel ürünü tescillenen il olmak gibi bir hedefimiz var."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar