Ahmet Hamdi Gürdoğan: Kuyumcukent’in yapılmaması büyük bir eksikliktir

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: Hasırı, burma bileziği ve telkârisi ile dünya markası olan Trabzon’a, bir Kuyumcukent’in yapılmaması büyük bir eksikliktir, kuyumculuk sektörünü yok etmektir.

info@karadenizekonomi.com / 25.04.2023

Ahmet Hamdi Gürdoğan: Kuyumcukent’in yapılmaması büyük bir eksikliktir

Kuyumculuk Sektöründe Trabzon Hasırı ve Burma Bilezik Takıları İle Marka Olan Trabzon İlimize “Kuyumcukent” Kuyum Tasarım Ve İmalat Merkezinin Kazandırılması Gerekmektedir.

Kuyumculuk alanında Hasır, Burma Bileziği ve telkârisi ile marka haline gelen Trabzon ilimizde, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir arada olacağı, tasarım ve imalat yanında, gelen turistlerin de ziyaret ederek alışveriş yapabilecekleri modern bir yapıda olacak Kuyumcukent ivedilikle Trabzon’a kazandırılmalıdır. Yıllardır şehrin en büyük eksikliği olan bu yapının özellikle son yıllarda yoğun turist alan Trabzon’da Pazarkapı Sahil kesiminde gayet modern bir tasarımda ve Şelçuklu mimarisi stilinde, turistlerin uğrak yeri olacak ve kuyum sektör mensuplarının bir arada olacağı kümeleme modeli ile sektörü daha üst segmente taşıyacak ve firmaların da ihracata yönelmesine katkı sağlayacak, içinde üretim alanları, ayar evi, taş kesim merkezi, taş tasarım merkezi ve satış mağazaları ile sosyal tesislerin yer alacağı örnek bir yapıda olacak Kuyumcukent yatırımına bir an önce başlanarak, Trabzon’a vizyon katacak bu projenin öncelikle yapımına başlanılması büyük aciliyet arz etmektedir.

Trabzon’daki Kuyumculuk sektörünün başarısı tüm Türkiye genelinde bilinmesine rağmen, maalesef Trabzon  ilimizdeki yerel aktörler bu sektörün önemini görmemekte, sahil kesiminde bir kapalı çarşı mimarisinde böyle bir yapıyı Trabzon’a kazandırmak yerine, Pazarkapı sahil kesiminin, şehrin en gözde yerinin, mimari tarzı hiç göze hoş gelmeyen, Trabzon halkının kümes olarak tabir ettiği işportacı dükkanları ile yok edilmesi, sözüm ona turizmle ön plana çıkarılmaya çalıştıkları şehrin imajına yakışmamakta, Trabzon’un  köklü tarihi mimari kültürü ile uyuşmayan yapılaşmalar Trabzon’u  kent vizyonundan uzaklaştırmaktadır. Katma değeri yüksek bir sektör olan ve markası ile dünya kuyumculuk sektöründe adından söz ettiren Trabzon’un bu değerinin yerel aktörlerce de görülerek, hak ettiği değere kavuşturulması gerekmektedir.

Trabzon’a komşu şehirler son derece modern mimari yapılarla şehirlerine vizyon kazandırırken, Trabzon’un; mimari görselliği   olmayan, şehre hiçbir vizyon katmayan ve şehrin ihtiyacı olmayan yapılarla sahil kesiminin yok edilmesi, Trabzon ilimizi maalesef kent vizyonundan uzaklaştırmaktadır.

Bunun için Trabzon Halkı;  Milletvekillerimizden,  yerel idarecilerden Trabzon’a vizyon katacak KUYUMCUKENT yatırımının  ivedilikle Trabzon’a yakışır bir Selçuklu mimarisi stilinde Trabzon ilimize kazandırılmasını talep etmektedir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar