“Güney Çevre Yolu için birleşilsin”

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Seçkin Kanca Güney Çevre Yolu’nun Trabzon’un öncelikli talebi olması noktasında açıklama yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 19.01.2023

“Güney Çevre Yolu için birleşilsin”

Kanca; “ Güney Çevre yolu şehrimizin mega projeleri arasında uzun zamandır seslendirilen fakat geçen süre zarfında istediğimiz noktaya gelemeyen bir proje. İhracat ve turizm rakamlarıyla övünen bir şehir olacaksak transit nakliyeyi mutlaka ayırmalı, turizm şehri olgusu içerisinde mevcut sahil yolundaki trafik yoğunluğunu azaltmalıyız. Güney çevre yolunun yapımı şehri güneye açarak hem kentsel gelişim sağlayacak hem de yeni ticaret alanları yaratacaktır. Bu bağlamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızın Güney Çevre yolunu şehrin öncelikli çözülmesi gereken sorunları arasında başta görmesini önemli buluyoruz. Sayın milletvekilimiz Salih Cora’nın Güney Çevre yolunun önemi noktasında son dönemde yaptığı açıklamaları ve verdiği uğraşları takdirle karşılıyoruz. Şehrin STK’ları olarak bu tür konularda birlik ve beraberlik içerisinde taleplerimizi iletmeliyiz. İktidarıyla, muhalefetiyle, STK’larıyla şehir sorunları yönünden önceliklerimizi belirlersek bu taleplerin gerçekleşmesi açısından da son dönemlerden daha iyi sonuçlar alabileceğimizi düşünüyoruz. Güney çevre yolu şehrin daha yaşanabilir olması, turizm ve uluslararası nakliyenin önemli bir paydaşı olması bakımından çok değerlidir. Bu yolun öneminin tüm kamuoyu tarafından iyi algılanması gerektiğini belirtiyor, 2023 yılının gerek güney çevre yolu gerek Erzincan demiryolu projeleri için olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar