Trabzon Borsa, Oda başkanları Varna’da…

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Bulgaristan’a düzenlenen incelemelerde ticaret ve sanayinin geliştirilmesi ve işbirlikleri üzerinde görüşmeler yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 17.06.2023

Trabzon Borsa, Oda başkanları Varna’da…

TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve meclis üyeleri ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Melis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi,  Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) Meclis Başkanı Zühal Akyüz ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral’dan oluşan Trabzon heyeti ilk olarak Varna’da incelemelerde bulundu.

Varna Belediye Başkanı Ivan Portnih, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ivan Tabakov ile yapılan ortak görüşmede Karadeniz’e kıyı iki şehrin özellikleri ve işbirlikleri ele alındı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, tarımsal üretim ve bunların ticaretinde işbirliği yapabileceklerini belirterek, bu alanlardaki tecrübelerini Varna ile paylaşabileceklerini söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi de, Varna ile Trabzon’un, Karadeniz üzerinden ortaklıkları bulunduğuna dikkat çekerek, özellikle her iki şehirde gemi sanayisinin gelişmiş olduğunu hatırlatıp, işbirliği teklifinde bulundu.

Varna Belediye Başkanı Portnih, 6 üniversite ile bunlarda öğretim gören 35 bin bini aşkın öğrenci ile bir eğitim merkezi olma yolunda önemli adımlar attıklarını belirterek, Trabzon ile gemi sanayi ve turizm alanlarında işbirliği yapabileceklerini bildirdi.

Varna TSO Başkanı Tabakov’da, 1985’de kurulduklarını hatırlatarak, ticarete açık bir liman kenti olarak, dışa açık sanayileşme ve ticaret konusunda uluslararası nitelikte çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ziyaretin anısına Ivan Portnih ile Ivan Tabakov’a adlarına yazılı Trabzonspor forması, ile fındık, çay ve yöresel İzabella üzümü mamülleri hediye edildi. Belediye Başkanı Tabakov’un formayı görür görmez, “Trabzonspor, Trabzonspor” seslenişi dikkat çekti.

Heyetin incelemeleri Varna, Burgaz ve Şumnu’da devam ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar