Trabzon'un Of İlçesinde Belediyeyi 150 Yıldır Aynı Aile Yönetiyor!

Trabzon'un tarihi Of ilçesi, belki de Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir özelliğe sahip.

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2024

Trabzon'un Of İlçesinde Belediyeyi 150 Yıldır Aynı Aile Yönetiyor!

1874 yılında kurulan Of Belediyesi'nde başlayan ve Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'in 52 yıl süren belediye başkanlığından sonra devam eden bir geleneğe göre, ilçe belediyesi hep 'Saral' ailesi tarafından yönetiliyor. 150 yıldır devam eden bu geleneğe göre, ilçede 14 farklı belediye başkanı görev yapsa da soyadı hep aynı kaldı. İlçede görev yapan ikinci kadın belediye başkanı olan Semahat Sarıalioğlu'nun ardından, Salim Salih Sarıalioğlu AK Parti'den aday gösterilerek belediye başkanlığı görevini üstlendi. Bu geleneğin kökleri Osmanlı İmparatorluğu'na dayanıyor ve aile, Soyadı Kanunu'ndan önce 'Sarıalizade' olarak biliniyordu. Kanunla birlikte aile mensuplarından bazıları 'Saral' soyadını, bazıları ise 'Sarıalioğlu' soyadını benimsedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, seçimlere hazır olduklarını ve ailecek bu süreci idmanlı bir şekilde geçirdiklerini ifade etti. İlçede uzun yıllardır devam eden bu geleneğin, halk tarafından büyük destek gördüğünü belirten Sarıalioğlu, ilçedeki ilk belediye başkanının dedesi olduğunu ve ailenin 14. belediye başkanı olduğunu vurguladı. Sarıalioğlu, Of halkının desteğiyle birlikte hizmetlerine devam edeceklerini ve ilçeyi daha da kalkındıracaklarını söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar