Yeni Trabzon Havalimanı "3 milyon metrekare alanı kapsayacak"

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon'da yapılacak yeni havalimanı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 13.02.2024

Yeni Trabzon Havalimanı

 

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, 'Trabzon'da İş Dünyası Buluşması' programına katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Yeni Trabzon Havalimanı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Yeni yapılacak olan havalimanın uzun ve maliyetli olduğuna dikkat çekerek ilk etapta mevcut havalimanında düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Karaismailoğlu, “Havalimanındaki dış hatlar terminalini geliş ve gidiş olarak ikiye ayırıyoruz. Bir tarafta mevcut binayı giriş olarak kullanıp yeni yapacağımız ek binayı da geliş dış hatlar olarak yaparak bir konfor sağlayacağız.

Yeni havalimanı büyük ölçekli uzun sürecek bir iş. O yapılana kadar bu yaptığımız ilave işlerle mevcut havalimanımızı biraz rahatlatacağız. Şehrimize yapacağımız Yeni Trabzon Havalimanı, dünyanın en özel ve güzel tesislerinden birisi olacak.

O da çok maliyetli bir iş. Denize dolgu işiyle 3 milyon metrekare alanı kapsayacak.” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar