KTÜ’de ‘İnovasyon ve Strateji Zirvesi’

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü (İEK) tarafından düzenlenen “İnovasyon ve Strateji Zirvesi” KTÜ İİBF amfisinde yapıldı. Etkinliğe Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk’de konuşmacı olarak katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2022

 KTÜ’de ‘İnovasyon ve Strateji Zirvesi’

Sebahattin Arslantürk, “ Yaptığınız işi sevin ve mutlu olun. Karşılığını mutlaka bir gün alacaksınız” dedi.

KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl ‘Yeniliğe Işık Tutanların Zirvesi-23’ sloganıyla yola çıktığı ‘İnovasyon ve Strateji Zirvesi’ yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan TTB Meclis Başkanı Arslantürk, 35 yıl önce mezun olduğu sıralardan geleceğin ekonomist ve işletmecilerine hayata dair önemli bilgiler ve anekdotlar aktararak, “Her ne olursa olsun yaptığınız işten zevk alın, sevdiğiniz işi yapın. Mutlaka sonuçlarını alacaksınız” dedi.

Sebahattin Arslantürk şöyle konuştu:

“Yaptığınız işte hedef çok ama çok önemli. Mutlaka bir hedefiniz olmalı. Yılmadan çalışır, ve işinizi severseniz, ne yaparsanız yapın mutlaka sonucunu alırsınız. Fındık üretimi ve ihracatı yapan bir firmanın genel müdürüyüm. Sahada son derece fazla varım. Neredeyse yılın üç ayını bahçelerde geçiriyorum. Bugün fındıkta borsa olarak birçok projeler yaptık.  Kaliteli fındığın yetiştirilmesi için ilk olarak 2003 yılında adımını attığımız, 2013 yılında da örnek bahçeler oluşturarak yola çıktığımız bu yolu gördüğümüzde şimdi mutlu oluyoruz. Ve geriye dönüp baktığımda bugün artık iyi ki o çalışmaları yapmışız diyorum. Çünkü en doğusundan en batısına kadar gördüğüm bahçelerde artık tek gövde sistemi olmasa bile mevcut bahçelerde seyrekleme, budama ve yönlendirme tarımsal işlemleri yapılmaya başlandı. Bu da bizi sevindiriyor. Türkiye’nin şu anda 2,5 milyar dolar olan toplam işlem hacmini önümüzdeki 5-6 yıl içinde en az 5 milyar dolara çıkaracağız. Bu da demek oluyor ki, bu ülkeye ekstradan 2,5 milyar dolar daha getiri sağlamış olacağız.”

Arslantürk başarının yapılan işin sevilmesiyle alakalı olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Bizlerde bu sıralardan geçtik arkadaşlar. Sizlere önerim şu olur: Mutlak suretle 2’yıldan sonra iş dünyasının içerisinde bir şekilde yer alın. Siz attığınız o adımın karşılığını daha sonra çok daha rahat bir şekilde alacaksınız. Atılımcı olmanın birinci önceliği yaptığınız işin karşılığını alabilmek için onu çok çok iyi öğrenmenizdir. Sevdiğiniz işi yapın. Mutlu olun arkadaşlar. Ailenize ve kendinize mutlaka zaman ayırın.  Hayat sadece para kazanmak değil ki. Çevrene faydalı olabilmek, ailene faydalı olabilmek ve bunun karşılığı ülkene faydalı olabilmektir.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar