Trabzon'da Malta Modeli Eğitim için protokol imzalandı

İngiltere üniversitelerinde eğitim alacak yabancı öğrencilerin önce Türkiye'de eğitim alması ve İngiltere'deki üniversitelerde lisans eğitimine devam etmesi amaçlanan proje kapsamında Uluslararası Öğrenciler İçin Türkiye'de İngiliz Eğitimi Projesi protokolü, Avrasya Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve İngiltere East Midlands İşletme ve Yönetim Okulu (ESBM) arasında imzalandı.

info@karadenizekonomi.com / 28.01.2022

Trabzon'da Malta Modeli Eğitim için protokol imzalandı

Avrasya Üniversitesi'nde düzenlenen protokol imza töreninde bir konuşma yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, önemli bir protokole imza atıldığını belirterek, "Protokoldeki esas amacımız yurtdışıyla olan ilişkilerimizi biraz daha geliştirmek. Bugüne kadar farklı amaçlar doğrultusunda işbirliklerimizi geliştirirken buna bir başkasını ekledik. Yurtdışından gelecek olan gençler, İngilizce eğitimlerini şehrimizdeki üniversitemizde tamamlamak suretiyle İngiltere'deki üniversitelere yerleşecek. Bu programı ileride daha fazla geliştirmeyi planlıyoruz. TTSO olarak ABİGEM'i AB projesi kapsamında 2008 yılında kurduk. İki yıl sonra anonim şirkete dönüştürdük. Bugüne kadar üyelerimize yönelik ulusal ve uluslararası proje hazırlamakta tecrübe sahibi oldu. 500 ün üzerinde projeyle 600 milyon TL'ye yakın yatırım programına imza atan bir kuruluş olarak odamızın bünyesinde varlığını sürdürmektedir" dedi.

"İLERİDEKİ SÜREÇTE TÜRK ÖĞRENCİLER DE FAYDALANACAK"

Başkan Hacısalihoğlu, uluslararası öğrencilerin Trabzon'daki eğitim sürecinin 9 ay süreceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"9 aylık eğitim sonunda buradan alacakları sertifikalarla İngiltere'deki üniversitelere sınavsız girebilecek duruma gelecekler. Bu projenin şehrimiz ve üniversitemiz adına çok önemli bir adım olduğunu belirtmek istiyorum. Şu anda Libya ile öğrenci bağlantısı var, daha sonra ülke sayısı artacaktır. Sadece yurtdışından gelen değil yurt içindeki gençlerimizin de aynı programa katılmasını önümüzdeki süreçte sağlayacağız. Yıllardır uluslararası ilişkileri geliştirme üzerine oturttuğumuz bir mantığımız var. 32 ülke ile işbirliği protokollerimiz var. Bu ülkelerde temsilcilerimiz bulunuyor. Şehrimizi ve ülkemizi geleceğe daha fazla hazırlamak ve uluslararası ilişkileri daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz. Bu projeye destek veren Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'a da teşekkür ediyoruz. Kapısını her zaman dışa açık tutan Avrasya Üniversitemizin de böyle bir işbirliğine girmesi bizleri mutlu etti."

Etkinlikte daha sonra ESBM Akademi Direktörü Andrew Flint tarafından programın tanıtımı yapıldı ve işleyişi anlatıldı.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Uluslararası Öğrenciler İçin Türkiye'de İngiliz Eğitim Projesi protokolü, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile ESBM Direktörü Tamu Gill arasında imzalandı. Protokole göre İngiltere'deki üniversitelere kabul edilmek isteyen uluslararası öğrenciler, Avrasya Üniversitesi'nde yurtdışından gelecek öğretim üyelerinden 9 ay süresince ders alacak. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya ve İngiltere'deki üniversitelere sınavsız girmeye hak kazanacak. Protokol kapsamında Libya'dan bir grup öğrencinin ilk etapta Trabzon'da eğitim almaya başlayacağı, gelecek süreçte diğer ülkelerden öğrencilerin de Trabzon'a geleceği belirtildi. Ayrıca sertifika programının önümüzdeki süreçte Türk öğrencilere de açılacağı vurgulandı.

HACISALİHOĞLU'NDAN PLAKET

Protokol imza töreni için Trabzon'a gelen misafirler TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Hacısalihoğlu, ESBM Direktörü Tamu Gill, ESBM Akademi Direktörü Andrew Flint ve Londra Libya Okulu yöneticisi Mustafa Alkawash'a plaket ve Trabzonspor forması hediye etti.

 

EĞİTİM PROGRAMININ İÇERİĞİ

*İngilizce Dil Kursları

*Akademik Amaçlar için Pre-sessional İngilizce Kursları

*Foundation kursları

Bölüm I: Ekonomi, İşletme ve Sosyal Bilimler (İş Hukuku)

BA (Hons) İşletme ve Yönetim

BA (Hons) Uluslararası Ticaret

BA (Hons) İşletme Yönetimi ve Ekonomi

Bölüm II : Mühendislik, Bilgisayar ve Bilim

BEng Havacılık ve Uzay Mühendisliği

BEng Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

BEng Makine Mühendisliği

BEng Mekatronik

Yazılım Mühendisliği BSC (Hons)

Bilgisayar Lisansı (Hons)

Siber güvenlik BSc in

Bilgi ve İletişim Teknolojisi BSc (Hons)

Yaşam Bilimleri

Biyoloji

İnsan biyolojisi

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar