TTB, Türkiye Ekonomi Şurası’na çözüm önerisi sundu

Cumhurbaşkanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na gönderilen sorunlar ve çözüm önerileri arasında TTB tarafından Samsun- Hopa arasında gerçekleştirilmek üzere yapılması istenen tren yolu ile Trabzon şehir içi geçişindeki trafiği azaltacak olan Güney Çevre karayolu projesi de yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 18.11.2020

TTB, Türkiye Ekonomi Şurası’na çözüm önerisi sundu

Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından organize edilen Türkiye Ekonomi Şurası video konferans sistemi ile gerçekleştirildi. Video konferans sistemine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra 365 oda ve borsa başkanı da katıldı. Şurada, gönderilen sorunlar ve çözüm önerileri arasında Trabzon Ticaret Borsası(TTB) tarafından Samsun- Hopa arasında gerçekleştirilmek üzere yapılması istenen tren yolu ile Trabzon şehir içi geçişindeki trafiği azaltacak olan Güney Çevre karayolu projesi de yer aldı.

Fındık tarımında arazi toplulaştırması, desteklemenin düzenlenmesi ve tarım alanlarının korunması ile ilgili daha önce sundukları raporlar doğrultusunda yeniden önerilerde bulunduklarını belirten Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, ayrıca ev ekonomisi şekliyle yapılacak süt inekçiliğinin kırsal kesimde yaygınlaşması için elzem gördükleri istihdamın desteklenmesini de tekrar gündeme taşıdıklarını da dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar