Türkiye’de midye işi yapan tek kadın işletmeci

Midyeci Yasin’in Ordu Şubesinde sektörün tek kadın patronu olma özelliğiyle dikkat çeken Aylin Hanım yer alıyor.

info@karadenizekonomi.com / 28.02.2022

Türkiye’de midye işi yapan tek kadın işletmeci

Karadeniz’de Midyeci Yasin olarak ilk kurumsal firma olan Midyeci Yasin Ordu Şubesi, midye ve kokoreç gibi sokak lezzetlerini kurumsal firma adı altında müşterilerine sunuyor.

 

Karadeniz ve Ordu’ya midyeyi sevdirecek

Amaçlarının Karadeniz’e sağlıklı çiftlik midyesini tanıtmak olduğunu açıklayan Aylin hanım, “Karadeniz’de Midyeci Yasin olarak ilk kurumsal firmayız. Midye kokoreç sektöründe de, kadın yatırımcı olarak ilkim. Bununla da gurur duyuyorum. Amacımız Karadeniz’e Ordu’ya kendimizi tanıtmak. ‘Güvenli ve temiz çiftlik midyesi nasıl yiyebilirim’i insanlara anlatmak. Çiftlik midyesinin farkını, sağlıklı yönünü göstermek. Belgeleri ve analizleri hepsi elimizde olarak insanlara sağlıklı yiyecek hizmeti veriyoruz. Karadeniz distribütörlüğünü de aldık. Karadeniz’de bir bayi açıldığında buradan dağıtım olacak” diyerek ifade etti.

 

7 ayrı midye çeşidi var

Midye kokoreç sektöründe yedi çeşit midye ve kokoreç gibi sokak lezzetlerinin olduğunu açıkladı. Midyeleri isteğe göre soğuk yada sıcak servis ettiklerini ifade eden Aylin Hanım, “Midyeler müşterilerimizin soğuk ve sıcak tercihine göre servis ediliyor. Standart midye, Körili midye, Acılı midye, Yasin özel soslu midye, Yasin baharatlı midye, Yasin türlü baharatlı midye, seyyar usulü olmak üzere 7 çeşitten oluşuyor” dedi.

Midye tava, Midye sote ve kokoreç çorbasının en çok tercih edilen ürünleri olduğunu söyleyen Aylin Hanım, “Biz sadece midye değil, midye ve süt kuzu kokoreç olarak da hizmet vermekteyiz. Hatta kokoreç çorbası yeni yeni tadılıyor, müşterilerimizin de tatmasını tavsiye ederim. Soslu midyelerimizi yeni deneyenler, yeni lezzetlere açık olan müşterilerimiz özellikle hepsinden birer tane istiyor, deniyor. Zevklere göre gün gün değişiyor satışlarımız” diyerek açıkladı.

 

Temiz ve sertifikalı midyeler kullanılıyor.

Kurumsal bir firma olarak temizlik ve hijyen noktasında çok titiz çalışıldığını ifade eden Aylin Hanım, “Kendi şahsi mekânımda bir kadın olarak biraz daha titizim diyebilirim. Personelimin ve işimin sürekli olarak başındayım” dedi. Yine ürünlerinde sertifikalı midye kullandıklarının altını çizen Aylin Hanım, “Kısaca sertifikalı midyenin belirli bir hasat dönemi vardır tıpkı fındığın ağustos ayında toplanması gibi. Yavru midyeler sanayi bölgesinden ve yerleşim yerlerinden uzakta özel çiftliklerde yetiştirilir. Çiftliklerden tarım bakanlığından düzenli olarak su analizi alınır. Su ürünleri yönetmenliğine uygun olarak yetiştirilir.  Sonrasında hasat zamanı geldiğinde toplanarak işlenerek firmalara gönderilir ve 48 saat temiz suda bekletilir. 2012 yılında Avrupa standartlarında çiftlikler kurulmaya başlandı. Türkiye’de tezgâh midyeleri yasaklanmıştır. Midye kokoreç sokak lezzetidir fakat midyenin nerede yetiştiği çok önemlidir. Midyeler bulunduğu ortamın suyunu süzme özelliği vardır. Temizlik ve güvenilirlik açısından kurumsal bir yer olarak çiftlik midyesi satıyoruz” dedi.

Hafta sonları 300-400 kişi gibi bir yoğunluklarının olduğunu da sözlerine ekleyen Aylin Hanım, “Kurye servisimiz, araç servisimiz var. Yemek Sepeti ve Getir Yemeğe üyeyiz. Eve servis daha çok talep görüyor pandemiden dolayı sanırım insanlar evde yemeyi tercih ediyor” diyerek evlere de hizmet verdiklerini belirtti.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar