Vatandaş da esnaf da fiyatlardan şikayetçi

Geçen seneye göre aşırı artan fiyatlardan dolayı taleplerin azaldığını dile getiren kasap ve esnaflar, müşterilerin de fiyatlardan şikâyet ettiklerini söylüyorlar. Ayrıca Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatları da belirleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.04.2022

Vatandaş da esnaf da fiyatlardan şikayetçi

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Karadeniz Ekonomi gazetesi olarak gıda esnaflarını ziyaret ederek fiyatları konuştuk.

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, 320 gr. pide fiyatının 6 lira olarak talep edildiğini söylerken henüz resmi olarak netleşmediğini de ekledi.

Ekonomik yönden işlerin düştüğünü söyleyen Görkem Kasap İşletme Sahibi Görkem Korgan, “Geçen yıl 1 kilo kıyma 65 TL idi, şuanda 110 TL. %100 bir zam mevcut. Geçen yıla oranla satışlarımız yarı yarıya düştü. Müşteri de memnun değil tabi ki” dedi.

Tüm ürünlerde yüzde 100’lük bir fiyat artışının olduğunu söyleyen Durhan Gurme Peynircisi Burhan Akagündüz, “Geçen yıl peynir fiyatları ortalama 35-40 lira idi. Bu sene 80-90 TL. Peynirin tüm çeşitlerinde %100lük bir artış var. Artan fiyatlardan dolayı insanların alım gücü düştü, tabi ki talep azaldı. Sadece peynirde değil tüm ürünlerde fiyatlar arttı” dedi.

Hurma fiyatlarını değerlendiren Durhan Gurme Sorumlusu Sabahittin Baş ise, “Geçen yılki hurma fiyatları 70-80 lira bandındaydı. Bu sene hurma fiyatlarında %100 ün üzerinde bir artış var. Hurma fiyatlarımız 180-190 lira bandında hurma fiyatlarımız. Müşteriler de şikâyetçi bu durumdan. Biz de açıklama yapmak zorunda kalıyoruz sürekli değişen fiyatları ama insanlar ekonomik olarak zor durumdalar” ifadelerini kullandı.

Bakliyat grubunda da fiyatların çok arttığını söyleyen Baş, “Geçen yılla bu yıl bakliyat fiyatları arasında hiçbir alaka yok. Örneğin pirinç geçen yıl 9 TL idi, şuanda 20-22 lira bandında. Mercimek yine geçen yıl 9- 10 TL idi şuan 20-22 liralara satıyoruz. Çok ciddi bir artış oldu. Bazen biz etiketleri değiştirmeye bile zorlanıyoruz. Çünkü bugünkü fiyatla yarınki fiyat örtüşmüyor” diyerek açıkladı.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOM

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar