Veito ve Cemsan markaları Çin’den bile talep görüyor

Trabzon’daki 6 bin metrekarelik tesisinde ürettiği Veito ve Cemsan markalı elektrikli su ısıtıcıları ve elektrikli sobalarla adından söz ettiren Cerresan, tüm dünyanın dört bir yanında insanlara sıcak mekanlar sunuyor. Cerresan firmasının ürettiği ürünler Çin’den bile talep görüyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.03.2022

Veito ve Cemsan markaları Çin’den bile talep görüyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki OSB’de, ani elektrikli su ısıtıcısı ve elektrikli soba üretimi yapan Cemsan Elektrikli Cihazlar Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Albayrak, Almanya'dan gelen bir su ısıtıcısıyla başlayan kuruluş hikâyelerini anlattı.

Albayrak, ürünlerini 75 ülkeye ihraç ettiklerini belirtirken Türkiye ekonomisinin toparlanmasında en etkili yolun ihracatı artırmak olduğunu kaydetti. Albayrak, üretim üssü olan Çin'e de ciddi oranda ihracat gerçekleştirdiklerini ve bu durumdan ötürü gururlu olduklarını aktardı.

Üreticiye faaliyetlerinde destek olunması gerektiğini ifade eden Cemil Albayrak, "Ülkemizin kurtuluşu ihracatta, bunu ne kadar iyi yapabilirsek o kadar iyi olur. Biz de bu amaçla onlara destek oluyoruz" dedi.

Cemsan olarak ısıtma ve soğutma sektöründe hizmet verdiklerini anlatan Albayrak, "Ani su ısıtıcı ve elektrikli soba üretimi yapıyoruz. Elektrikli sobada karbon teknolojisini Türkiye'ye getiren ilk firmalardanız. Meydana getirdiğimiz ürünlerin parçalarının tamamını tesislerimizde üretiyoruz. Elektrikli ani ısıtıcının aksamının yüzde 90'ini üreten tek firmayız. Her parçasına elimizin değdiği bu güçlü ürünlerin termostatlarının da bizim üretimimiz olması ürün kalitesine ciddi katkı sağlıyor. Çeşitli modellerde Cemsan ve Veito markalarıyla 75 ülkede pazara sunuyoruz. Yüzde 40 ürünümüzü de iç piyasada satıyoruz” dedi.

Albayrak, ürünlerin yüzde 60'ini ihraç ettiklerini aktardı. İlk ihracatlarını 2003 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiklerini vurgulayan Albayrak, "Ardından ihracat konusunu geliştirdik ve şu an 75 ülkede varız. Berlin'deki ofisimizle Avrupa'nın geneline yayıldık. Fransa, Çekya, Danimarka, Yunanistan, Kanada, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Libya, Rusya, Hindistan hatta Çin gibi birçok ülke ürünlerimizi kullanıyor. Çin'in bu gibi ürünlerin üretimi konusunda lider olmasına rağmen bizim ürettiklerimizi kullanması çok önemli. Üretim üssü olmasına rağmen ürünlerimizin Çin'den talep görmesiyle gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Markalarını kendi alanında lider noktaya getirdiklerini ve dünyada elektrikli soba almak isteyenlerin tercihlerini bu yönde kullanmasının doğal hale geldiğinin altını çizen Albayrak, ürünlerimiz ve markamızla Türkiye'yi dünya piyasasında daha çok konuşulur hale getirmek istiyoruz" dedi.

Dünyanın enerji konusunda kısa zamanda çok farklı bir yönde evrileceğinin altını çizen Albayrak şöyle devam etti: “Tükenmeyen piller, devamlı yenilenen enerjiler artık dünya için çok yabancı şeyler değil. Özellikle pandemi sürecinde birçok şeyin seyri ve yolu değişti. Bu doğrultuda ürünlerimizi Wi-Fi ile çalışan elektronik çağa uygun daha konforlu, uzaktan kumandalı, akıllı ürünlere dönüştürüyoruz”

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar