Yüzde 50 büyüme hedefliyor

12 ülkeye ihracat yapan ülkemizin önemli bir eşofman ve spor ekipmanları üreticisi Mets Spor Tekstil, yüzde 50 büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.02.2022

Yüzde 50 büyüme hedefliyor

2004 yılında Samsun’da kurulan Mets Spor, perakende spor tekstili alanında hizmet vermek üzerine kurulan bir firma iken 2011 yılında Fazlıhan Carus’un şirketi devralmasıyla birlikte toptan spor ürünleri dağıtıcılığı ve spor tekstil üretimini de bünyesine katarak Türkiye’nin alanında öncü firmalardan biri oldu.

Spora dair her şey sloganı ile forma, eşofman ve spor ekipmanları alanında ülkemizin önemli bir üreticisi konumunda bulunan Mets Spor, 2021 yılında 80 milyon ciro, 180 çalışan ile 12 ülkeye ihracat yapan şirketimiz yıllık 2,5 milyon € ihracat gerçekleştiriyor.

“Dünya’ya ürün satabilecek bir sistem kuracağız”

Bu yıl İstanbul Güneşli’de merkez ofisi açmayı planladıklarını söyleyen Mets Spor firma sahibi Fazlıhan Carus, “Merkez ofisimizden hem ülkemize hem de dünyaya ürün satabilecek bir sistem kuracağız. Bu sene %50 büyüme hedefi öngörüyoruz. Sektörün geleceği çok açık olup dünyada özel forma ve eşofman üretimine ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz tekstil alanında çok başarılı işler çıkartırken bizim farkımız ise kişiye özel formalar ve eşofmanlar yapabilmemizdir. Bu fark bizi pazarda öne çıkarıyor. Almanya ve İngiltere’de ofis açma hayallerimiz var. İstanbul ofisinden sonra sıradaki hedeflerimize ulaşmak için çok daha sıkı çalışacağız” diyerek hedeflerini açıkladı.

Ülkemizin yüz akı olmaya devam edecek

Birçok takımların forma ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Fazlıhan Carus, “2017 yılından beri İtalyan Diadora markasının Türkiye Takım Sporları lisansına sahibiz. Şu anda Türkiye Profesyonel Futbol Liglerinde 28 takım giydirerek tedarikçi pazarında ikinci sıradayız. Aynı zamanda voleybol, basketbol ve hentbol liglerinde birden çok takım giydiren tek markayız. Mets markamız adı altında amatör takımlarımızın ve okullarımızın ihtiyacını karşılıyoruz. Günlük 1000 takım forma ve 400 takım eşofman üretim gücüne sahibiz. İhracat bölümünde COVID 19 süreci ile birlikte Avrupa’dan ülkemize ciddi üretim ile ilgili talepler gelmekte ve bu talepleri karşılamak için makine parkurumuzu yüzde 50 büyütmüş bulunmaktayız. Şirketimiz önce Samsun’un sonra Karadeniz bölgesi ve ülkemizin yüz akı olmaya devam edecek” diyerek açıkladı.

Son olarak hedeflerinde Türkiye’nin milli bir spor markasını ortaya çıkartmak olduğunu belirten Fazlıhan Carus, hedeflerine ulaşmak için sıkı çalıştıklarını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar