Karadeniz'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında saat 20:38'de deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bartın, Karabük ve diğer çevre illerden de hissedildi. Depremin büyüklüğünü AFAD 4.4 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise 4.5 olarak duyurdu. AFAD, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Bakan Kurum depremle ilgili paylaşımlarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 12.04.2022

Karadeniz'de deprem! İstanbul'da da hissedildi

Karadeniz açıklarında 20:38'de bir deprem gerçekleşti. Depremin İstanbul'da yaşayan pek çok kişi tarafından hissedildiği bildirildi. Zonguldak'ın birçok ilçesinde hafif hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı yerlerde esnaf da tedbiren iş yerlerinin önüne çıktı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AFAD tarafından yapılan açıklamalarda depremle ilgili olumsuz bir durumun bildirilmediği ifade edildi.

İstanbul İtfaiyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Zonguldak açıklarında meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem İstanbul'da da hissedildi." ifadesi kullanıldı.

AFAD ise paylaştığı verilerde depremin büyüklüğünü 4.4 olarak aktardı. AFAD'ın aktardığı verilere göre deprem Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin 89.23 km. açığında, 37.72 km derinlikte meydana geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ'DAN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli ilçesi açıklarındaki depreme ilişkin, kentte ve Sakarya Gaz Sahası'nda herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Vali Tutulmaz,"Zonguldak Ereğli merkezli, AFAD verilerine göre 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısıyla ilimizde ve Sakarya Gaz Sahası'nda herhangi bir olumsuz durum yoktur." dedi.

Kent merkezinde taksicilik yapan İbrahim Yıldız da durakta aracın içinde beklerken depremi hissettiğini, kısa sürede geçtiğini söyledi.

Bu arada, deprem Zonguldak'ın yanı sıra Bartın ve Karabük'te de hafif şekilde hissedildi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: OLUMSUZ DURUM YOKTUR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Karadeniz Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

AFAD'ın Twitter hesabından depreme ilişkin yapılan paylaşımda yer alan ifadeler ise şu şekilde:

"Geçmiş olsun. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Karadeniz Ereğli'si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN BİLGİLENDİRME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, "Saat 20.38’de, Zonguldak Ereğli’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu an itibariyle, gerek kurduğumuz iletişimde, gerek sahadaki çalışmamızda üzücü bir sonuca rastlanmadı. Hissedilen en küçük deprem bile büyük bir endişe. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar