Bakan Işıkhan'dan en düşük emekli aylığına ilişkin açıklama geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
info@karadenizekonomi.com / 1.07.2025

Işıkhan, 3 Temmuz’da haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yılın ilk 6 ayına ait TÜFE oranının netleşeceğini, ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerekli değerlendirmelerin yapılacağını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
En düşük emekli aylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, ilk altı aylık TÜFE oranının belli olmasının ardından gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.
"Haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda..."
Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamının artırılıp artırılmayacağı sorusunu şu şekilde cevapladı:
"3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis'e sunulacaktır. Takdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir. Konu ile ilgili Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah, hayırlı olur emeklilerimiz için."
Son teklif bu hafta sunulacak
Bakan Işıkhan, kamudaki yaklaşık 600 bin işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleriyle ilgili soruya ise "Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında, TÜHİS aracılığı ile sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız, İnşallah makul bir noktada anlaşma sağlanacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Çok Okunanlar







Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-07-01 08:54
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 130 TL |
GİRESUN | 165,50 TL |
ORDU | 166,88 TL |
DÜZCE | 164,50 TL |